понеділок, 26 жовтня 2009 10:17

Меркель до другої години ночі формувала коаліцію

Меркель до другої години ночі формувала коаліцію

Блок ХДС/ХСС, очолюваний канцлером ФРН Ангелою Меркель, і Вільна демократична партія на чолі з Гідо Вестервелле уклали угоду про створення коаліції.

Угода стала результатом багатогодинних переговорів між партіями, які завершилися лише близько 02:00 за місцевим часом в суботу, 24 жовтня.

ХДС/ХСС і Вільній демократичній партії вдалося досягти домовленості з ключового питання - зниження податків, розповів глава ХСС Хорст Зеєхофер. Вирішено, що податки в 2011-2013 роки будуть понижені на 24 мільярди євро, що більше, ніж пропонувала Меркель, але менше, ніж розраховував Вестервелле.

Після завершення переговорів, за підсумками яких було підписано угоду про коаліцію, Меркель і Вестервелле разом вийшли до журналістів, які чекали на них, проте не стали давати жодних коментарів.

Повністю склад коаліційного уряду поки не повідомляється, проте відомо, кому дістануться ключові пости. Гідо Вестервелле, як і очікувалося, отримає портфель міністра закордонних справ. Вольфганг Шойбле, який представляє ХДС/ХСС, стане міністром фінансів, а пост глави Міноборони ФРН дістанеться його соратникові по блоку Карлу-Теодору цу Гуттенбергу, що раніше очолював міністерство економіки. Новим главою Мінекономіки ФРН стане Райнер Брюдерле з Вільної демократичної партії.

ХДС/ХСС і Вільна демократична партія на виборах до парламенту, що відбулися 27 вересня, отримали з урахуванням так званих додаткових мандатів 332 місця, що дозволяє їм сформувати коаліційний уряд, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Меркель до другої години ночі формувала коаліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути