вівторок, 03 липня 2007 15:35

Мексиканець оголошений найбагатшою людиною Землі (ФОТО)

Найбагатшою людиною на Землі є мексиканський підприємець Карлос Слім Елу. Видання підрахувало вартість групи компаній America Movil, контрольованою Слімом. З"ясувалося, що завдяки зростанню цін на акції бізнесмен обігнав за розміром статок Білл Гейтса, протягом декількох років що утримував перше місце серед багачів планети.

У другому кварталі 2007 року акції America Movil подорожчали на 27 відсотків, тоді як акції Microsoft - всього на 5,7 відсотка. Крім того, на 20 відсотків виросли котирування цінних паперів банку Сліма, Inbursa. Все це привело до того, що тепер, за підрахунками видання, Карлосу Сліму Елу належать 67,8 мільярда доларів або приблизно 8 відсотків ВВП Мексики. Статок Білл Гейтса менший - всього 59,2 мільярда доларів.

Ще в минулому році Карлос Слім Елу займав, за даними Forbes, третє місце серед найбагатших людей миру. Проте на початку квітня він за даними чергового рейтингу випередив володаря другого місця Уоррена Баффета на 700 мільйонів доларів. Засновник Sentido Comun Едуардо Гарсия стверджує, що насправді Карлос Слім Елу був найбагатшою людиною Землі ще три місяці тому, зовсім небагато випереджаючи Гейтса.

Компанія America Movil є домінуючою телекомунікаційною компанією в латиноамериканському регіоні. Карлос Слім Елу через компанію Telmex контролює 90 відсотків фіксованою, а через компанію Telcel - 80 відсотків стільникового зв"язку Мексики. За даними Організації по економічному співробітництву і розвитку, в Мексиці одні з найвищих тарифів на фіксований зв"язок в світі, пише британська газета The Guardian.

Зараз ви читаєте новину «Мексиканець оголошений найбагатшою людиною Землі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути