середа, 25 квітня 2007 09:24

Мексика легалізувала аборти

Законодавчі збори Мехіко у вівторок ухвалили рішення легалізувати аборти в мексиканській столиці, передає France Presse. На території Латинської Америки налічується лише три держави, де дозволені аборти - це Куба, Гайана і Пуерто Ріко.

Після семи годинників запеклих дебатів голосу депутатів розділилися таким чином: 46 чоловік проголосували за законопроект, 19 проти, один утримався. Подібний розклад стало можливим завдяки тому, що в міському парламенті переважають прихильники лівої "Партії демократичної революції".

Президент Мексики Феліпе Кальдерон, що очолює консервативну "Партію національної дії", активно виступив проти легалізації абортів, а його дружина взяла участь в акції протесту. Раніше Тато Римський Бенедикт XVI призвав мексиканців не приймати закон, а представники місцевої католицької церкви погрозили відлучати тих прихожан, які підтримають дану міру.

До теперішнього часу в Мехіко були дозволені аборти лише за медичними показаннями або після згвалтування, тепер всі жінки зможуть переривати вагітність в першому триместрі. За офіційними даними, близько сотні тисяч мешканок Мехіко роблять аборти щорічно, проте деякі НГО стверджують, що ця цифра занижена в п"ять разів. Опити показали, що у мексиканців немає єдиної думки щодо нового закону, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Мексика легалізувала аборти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути