середа, 11 травня 2011 13:58

Македонія ввела для українців безвізовий режим

Македонія ввела для українців безвізовий режим

Республіка Македонія запровадила з 10 травня по 31 жовтня 2011 безвізовий режим короткострокових поїздок для громадян України.

Про це повідомив на брифінгу глава прес-служби МЗС України Олександр Дікусаров.

"Таким чином, до 31 жовтня 2011 громадянам України не потрібна віза для в'їзду до Республіки Македонія у разі перебування до 90 днів протягом 180 днів, за наявності дійсного паспорта громадянина Україна для виїзду за кордон", - сказав Дікусар.

У той же час він звернув увагу на те, що македонське законодавство містить вимогу про наявність в іноземців, що в'їжджають до Республіки Македонія, поліса медичного страхування і необхідної для перебування в країні грошової суми з розрахунку 50 євро на день.

Громадяни України, які здійснюють поїздку в Македонію наземним транспортом, повинні подбати про оформлення двох-або багаторазових віз для транзитного перетину території Румунії, Болгарії або інших держав.

Нагадаємо, керівник поліційного відомства Європейського Союзу Роб Вейнрайт, представляючи у Брюсселі доповідь, присвячену питанням боротьби з організованою злочинністю у ЄС висловив думку, що скасування візового режиму для України та інших пострадянських країн може сприяти поширенню організованої злочинності у Європі.

Зараз ви читаєте новину «Македонія ввела для українців безвізовий режим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути