середа, 06 лютого 2008 11:21

Македонія хоче прискорити свій вступ у НАТО

У вівторок уряд Македонії прийняв  звернення до НАТО з проханням прискорити процес вступу країни до військового альянсу.

Як зазначається у листі за підписом президента республіки Бранко Црвенковського, швидке прийняття Македонії у НАТО необхідне у зв"язку з можливою незалежністю краю Косово. "Будучи сусідом і Сербії, і Косова, Македонія буде серед перших, хто відчує як позитивні, так і негативні наслідки ризику, що виник при визначенні майбутнього статусу Косова", - відзначив македонський президент.

На думку уряду Македонії, рішення про "повну підтримку членства Македонії в НАТО" повинне бути ухвалене 26 країнами-членами альянсу вже на саміті у Бухаресті у квітні 2008 року.

Раніше повідомлялося, що запрошувати Македонію, а також Албанію і Хорватію приєднатися до НАТО на бухарестському саміті не планувалося. Тим часом, нагадує агентство, Греція, яка оспорює назву балканської країни останні 15 років, загрожує блокувати її євроатлантичну інтеграцію, у тому числі і вступ у НАТО, повідомляє Лента.Ру.

Зараз ви читаєте новину «Македонія хоче прискорити свій вступ у НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути