четвер, 24 червня 2010 20:16

Майже кожна п'ята пара в Україні безплідна

Майже кожна п'ята пара в Україні безплідна

Рівень безпліддя в Україні сягає від 10-12% до 18-20%. Про це сьогодні на прес-конференції в Києві повідомила головний спеціаліст відділу акушерсько-гінекологічної допомоги Департаменту материнства, дитинства та санаторного забезпечення Міністерства охорони здоров'я України Ірина Чибісова.

На її думку, це дуже значні і тривожні показники. "Коли ми маємо демографічну кризу, коли маємо негативний приріст населення (за 2009 рік він становить мінус 4,2), це дуже і дуже актуальна на сьогоднішній день тема. Крім того, ми маємо зниження народжуваності, зменшення чисельності населення", - відзначила Чибісова, підкресливши, що, починаючи з 1994 року, Україна втратила 6 мільйонів населення, тому сьогодні в державі - всього 46,1 мільйонів населення.

Вона підкреслила, що держава знає про цю проблему і намагається вирішувати її, зокрема за допомогою введення відповідних програм.

"Це і програма заохочення народжуваності, яка працювала до 2007 програма, і програма репродуктивного здоров'я (до 2015 року), існують багато наказів МОЗ, які пропонують рішення цієї проблеми", - сказала Чибісова.

Крім того, Мінохоронздоров'я планує ввести в класифікацію лікарів спеціальність лікаря-репродуктолога.

За її словами, структура безпліддя в Україні дуже відрізняється від світових показників. "У світі відсоток безпліддя чоловічого - 30%, жіночого - 30%, безпліддя в шлюбі - 30%, і 10% - це безпліддя неясного генезу. В Україні, за даними 2009 року, 80% - це жіноче безпліддя, 20% - чоловіче безпліддя. Майже кожна п'ята пара в Україні - безплідна ", - підкреслила вона.

Така різниця, на її думку, пояснюється тим, що чоловіки в Україні приховують проблему безпліддя. "Чоловіки не звертаються до лікаря-репродуктолога. Вони звертаються до уролога, а уролог, звичайно, лікує простатит, а безпліддя лікує саме репродуктолог", - пояснила фахівець.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Майже кожна п'ята пара в Україні безплідна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути