вівторок, 10 червня 2008 12:44

Знежирене молоко може стати причиною безпліддя

Знежирене молоко може стати причиною безпліддя
Молочні продукти зі зниженим вмістом жирів значно збільшують ризик безпліддя, викликаного порушеннями овуляції, вважають американські учені.

За їх даними, пристрасть до знежирених молочних продуктів пов"язана зі збільшенням ризику безпліддя на 85%. При цьому проблеми з овуляцією рідше спостерігаються у жінок, які не відмовляють собі в продуктах з цілісного молока.

Причини виявленої закономірності залишаються невідомими. За однією з версій учених, недолік жирів може перешкоджати всмоктуванню біологічно активних компонентів, що впливають на гормональний фон.

Проте, провідний автор дослідження Джорджі Каварро вважає, що жінки можуть підвищити свій шанс завагітніти, тимчасово відмовившись від знежирених молочних продуктів і збільшивши споживання цілісного молока, або, наприклад, морозива.

Втім, деякі фахівці віднеслися до представлених американськими колегами даним з недовір"ям.

Так, в інтерв"ю ВВС співробітник Центру репродукції Глазго Річард Флемінг, відзначив, що до дієт зі зниженим вмістом жирів, як правило, вдаються жінки, вимушені боротися із зайвою вагою. В той же час негативний вплив ожиріння на фертильність загальновідомий, так що проблеми з овуляцією можуть бути пов"язані саме з ним, пише Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Знежирене молоко може стати причиною безпліддя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути