Ексклюзиви
вівторок, 28 травня 2013 17:36

Львівські журналісти вимагали розслідувати побиття журналістів у Києві
7

Фото: Фото: Євген Борісов

Сьогодні у центрі Львова, біля Головного управління МВС у Львівській області відбулася акція "Безпека журналістів: нагадуємо і застерігаємо". Акцію організувала Незалежна медіа-профспілка України.

Активісти вимагали від міліції чесного й своєчасного розслідування інциденту з побиттям журналістів Ольги Сніцарчук та Влада Соделя у Києві. Сьогодні минає 10-денний термін службового розслідування щодо міліціонерів, які не втручалися у побиття. До участі у акції долучились близько півсотні осіб.

Журналісти-активісти тримали плакати з написами: "Захарченко, йди геть", "Журналіст – не мішень", "Стаття 367 Кримінального кодексу", "Бездіяльність міліції – злочин", "Міліція – бездіяльна". Крім того люди вигукували гасла: "Геть пасивного Захарченка", "Бандити й міліція — одна коаліція", "Ганьба міліції" й інші.

"Ми зібралися тут, аби нагадати правоохоронцям, що потрібно діяти, потрібно розслідувати бездіяльність міліціонерів, які просто пасивно спостерігали за побиттям журналістів, але ніякого активного втручання у не чинили, - заявила співорганізатор акції Ольга Лучка. - Також ми організували цю акцію, щоб такі випадки не повторилися у Львові".

На завершення журналісти намагались передати своє звернення очільнику обласної міліції Олександру Рудяку, але він проігнорував попереднє прохання журналістів вийти до них.

Зараз ви читаєте новину «Львівські журналісти вимагали розслідувати побиття журналістів у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути