понеділок, 27 травня 2013 21:48

Члени руху "Стоп цензурі!" боротимуться за покарання винних у побитті журналістів до кінця

Члени руху "Стоп цензурі!" боротимуться за покарання винних у побитті журналістів до кінця
Ольга Сніцарчук, 18 травня. Фото: intv.ua

Члени руху "Стоп цензурі!" мають намір боротися до кінця, щоб винних у побитті журналістів покарали. Про це у коментарі Gazeta.ua сказала координатор руху Наталка Соколенко.

"Вранці людей 50 було. Чекаємо звіту МВС у середу. Далі побачимо – можливо, на них вплине ця акція, яку, до речі, бачили й дипломати. Можливо, вони дійсно поміняють стратегію. Адже зараз те, що робить Партія регіонів і влада - це не правильно. Вони намагаються скомпрометувати журналістів. Що робити далі, поки не знаємо. Ми не допустимо дискредитацію журналістів, далі будемо боротися у судах, щоб нападники були покарані", - зазначила Соколенко.

Журналістка зауважила, що інцидент із побиттям Ольги Сніцарчук та Влада Соделя слід розглядати у тому числі як перешкоджання діяльності журналіста.

"Ці їхні репліки про те, що вони там були як громадяни чи як журналісти неправильні. Журналіст, як і лікар, виконує свій обов'язок, тобто збирає інформацію тоді, коли це потрібно. Незважаючи на те, чи діє він за редакційним завданням чи ні. Якщо журналіст бачить, що порушують закон, він повинен як реагувати? Фіксувати це. Хоча Сніцарчук та Содель були таки за редакційним завданням. Вони інформували суспільство і за це постраждали", - наголосила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародний комітет вимагає розслідувати побиття журналістів в Києві

Соколенко пригадує випадок із побиттям іншого журналіста – Мустафи Наєма.

"Після того, як Мустафа Наєм постраждав на з'їзді Партії регіонів, він пропонував усім цим, Дар'ї Чепак: скажіть, що це не правильно один раз і більше цього не будуть робити, не буде цієї моди кидатися на людину із камерою, на журналіста. Однак публічної реакції не було. І кількість таких випадків зростає", - сказала журналістка.

Вона також нагадала, що журналісти в України дуже часто зазнають фізичного тиску.

"Це – дикунство. Так не повинно бути. Зробимо усе можливо, щоб люди, які винні у побитті журналістів 18 травня, були покарані. До речі, знову недавно побили журналіста у Броварах. Так не годиться", - додала вона.

Нагадаємо, сьогодні о 14.00 журналісти встановили намет біля будівлі МВС у Києві. Вимагають ефективного розслідування побиття та перешкоджання професійній діяльності журналістів, проведення та оприлюднення результатів службової перевірки, а також порушення кримінальної справи щодо працівників МВС, які були присутніми під час побиття журналістів, та проігнорували злочинні дії нападників, оприлюднити інформацію про підстави, у т.ч. копії відповідних документів супроводження автомашинами ДАІ БТР, що брав участь у сутичках на вул. Малій Житомирській. А також щотижневого публічного звіту про хід цих розслідувань та перевірок.

Зараз ви читаєте новину «Члени руху "Стоп цензурі!" боротимуться за покарання винних у побитті журналістів до кінця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути