понеділок, 27 травня 2013 17:52

Журналістів під будівлею МВС через намет звинуватили у порушенні благоустрою
6

Фото: Фото: Злата УГРИН

До журналістів руху "Стоп цензурі!" біля будівлі МВС прийшов співробітник Київської міської державної адміністрації Вадим Султанов.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Чоловік спробував приклеїти до намета журналістів припис про порушення благоустрою міста. У документі було сказано, що намет є тимчасовою архітектурною спорудою.

Журналісти не дозволили йому це зробити, посилаючись на те, що цей документ не відповідає законодавству України.

"Чому ви не вішаєте такі приписи на паркан Верховної Ради?", - сказали йому журналісти.

"Ця людина не знає, що це за документ і взагалі чого вона від нас хоче. Для нього все, що стоїть - це тимчасова споруда. Послатися на норму закону не може. Із таким же успіхом можна будь-який об'єкт, що стоїть, навіть відро чи каністру назвати тимчасовою спорудою. Для чого чіпляти на намет якісь папірці? Ми не знаємо, що в них на умі. Як би вони далі це використали. Люди діють незаконно", - сказав учасник акції Тарас Шамайда.

Зараз біля намету перебуває семеро журналістів. Постійно приєднуються нові люди.

Активістка руху "Стоп цензурі!" Анастасія Станко розповіла, що створено графік чергувань. За ним по двоє-троє людей перебуватимуть біля намету по шість годин. Уночі тут очікується більше людей, щоб запобігти провокаціям. Загалом журналісти залишатимуться тут до середи, чекаючи звіту міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

Нагадаємо, журналісти вимагають виконання вимог, які були оголошені минулого тижня:

1. Ефективного розслідування побиття та перешкоджання професійній діяльності наших колег, із залученням фото та відео матеріалів від журналістів, а також матеріалів журналістських розслідувань.

2. Проведення та оприлюднення результатів службової перевірки, а також порушення кримінальної справи щодо працівників МВС, які були присутніми під час побиття журналістів, та проігнорували злочинні дії нападників.

3. Оприлюднити інформацію про підстави, у т. ч. копії відповідних документів супроводження автомашинами ДАЇ БТР, що брав участь у сутичках на вул. Малій Житомирській.

4. Щотижневого публічного звіту про хід цих розслідувань та перевірок.

Учасники руху вважають, що МВС намагається перекрутити очевидні факти, а також покриває винуватців побиття журналістів 18 травня під час проведення мітингу.

Зараз ви читаєте новину «Журналістів під будівлею МВС через намет звинуватили у порушенні благоустрою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

60

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути