середа, 11 лютого 2009 14:22

Лужков закликав розкуркулити Абрамовича

Лужков закликав розкуркулити Абрамовича
Мер Москви Юрій Лужков на політраді столичного відділення "Єдиної Росії" закликав державу відібрати бізнес у олігархів та виставити його на ринок після того, як криза закінчиться.

Столичний градоначальник позначив роль США в світовій економічній кризі таким чином: у схемі Маркса "гроші-товар-гроші" вони замінили товар "папірцями", якими і "наповнили весь світ". При цьому він відзначив, що в Росії жодних передумов для кризи не було й нема: накопичені величезні золотовалютні резерви, стабілізаційний фонд тощо.

Мер назвав за прізвищами тих, у кого слід відібрати бізнес

"Хто ж винен в тому, що наша країна все більше залучається до кризової ситуації? - сам собі поставив питання мер і сам же собі відповів: - Держава в 90-і роки, яка допустила роздачу природних ресурсів тим, хто опинився не в змозі розвивати ці галузі".

Після цього Лужков звинуватив бізнес, який "набрав в зарубіжних банках 570 млрд доларів", щоб "купувати футбольні команди та яхти", і тепер держава вимушена робити все, аби "не допустити банкрутства стратегічних галузей, що забезпечують суверенітет країни".

Лужков за прізвищами назвав тих, кого слід розкуркулити. Серед них "алюмінієву галузь", Ходорковського, Абрамовича, "Норільський нікель".

"Держава повинна відібрати цей бізнес, але не для того, аби формувати держкапіталізм, а щоб виставити на ринок, коли закінчиться кризова ситуація", - зробив висновок мер.

За матеріалами "Коммерсантъ", Topnews

Зараз ви читаєте новину «Лужков закликав розкуркулити Абрамовича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути