Ексклюзиви
четвер, 16 липня 2009 14:42

Лукашенко теж не приїде до Москви на скачки

Лукашенко теж не приїде до Москви на скачки
Білоруський лідер Олександр Лукашенко не приїде до Москви на скачки на приз президента Росії, на яких традиційно запрошуються глави всіх країн СНД. Ці скачки проходять щорічно і вважаються неформальним самітом Співдружності. "Наш президент в такому заході, як скачки, свою участь не планує, тому його приїзд до Москви не очікується", - повідомив в четвер тимчасовий повірений в справах Білорусі в Москві Олег Іванов.

"Думаю, у наших президентів ще буде можливість поспілкуватися і на формальному і на неформальному рівні", - додав білоруський дипломат. Він нагадав, що в кінці місяця в киргизькій Чолпон-Ака відбудеться неформальний саміт ОДКБ. "У цьому заході наш президент планує брати" участь, - відзначив Іванов.

Нагадаємо, в червні цього року Лукашенко відмовився приїхати до Москви на саміт ОДКБ через "молочну війну" між Росією і Білорусю.

Раніше повідомлялося, що Росія запросила президентів всіх країн СНД на скачки, які пройдуть на Центральному іподромі Москви в суботу. Останні декілька років лідери країн Співдружності зустрічалися на неформальних самітах.

На скачки на приз президента РФ не приїдуть також президент України Віктор Ющенко і президент Туркменії Гурбангули Бердимухаммедов. Як пояснив представник українського посольства в Москві, Ющенко не приїде тому, що Москва не готова провести повноцінну двосторонню зустріч президентів. Бердимухаммедов не приїде через хворобу родича, повідомили в дипмісії Туркменії.

З 11 лідерів країн СНД свою участь в заході підтвердили п"ятеро - президенти Вірменії, Азербайджану, Казахстану, Таджикистану і Молдови. Всі ці країни, окрім Таджикистану, виставили на скачки своїх коней.

За даними джерел в Кремлі, на зустріч також прибудуть лідери Абхазії і Південної Осетії, яких визнала лише Росія і ніяк не може визнати Білорусь, одурюючи очікування Москви.

Питання про участь президента Узбекистану Іслама Карімова поки не вирішене, але джерела в російському МЗС говорять, що узбецький лідер до Москви, швидше за все, не приїде, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко теж не приїде до Москви на скачки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути