Ексклюзиви
вівторок, 23 червня 2009 17:36

Лукашенко хоче відмовитись від російської нафти?

Лукашенко хоче відмовитись від російської нафти?
Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що необхідно шукати дієвіші варіанти постачань в країну нафти і реалізації нафтопродуктів з тим, щоб підвищити ефективність роботи нафтохімічної галузі, отримати виграш в бюджетній та валютній сферах, на споживчому ринку. Про це він заявив у вівторок на нараді з питань нафтопереробки.

Президент відзначив, що положення в цій галузі стабільно і прогнозовано. Два білоруські переробні підприємства завантажено, нафтохімічна промисловість забезпечується необхідною сировиною. Задовольняються потреба і попит на нафтопродукти населення, сільського господарства та інших галузей економіки.

"Тобто завдання полягає в тому, щоб не тільки забезпечити сировиною виробничі потужності нафтопереробних і нафтохімічних підприємств, але і домогтись зниження матеріальних, трудових і фінансових витрат, не допускати найменших перебоїв і тим більше дорожчання паливно-мастильних матеріалів на внутрішньому ринку", - сказав глава держави.

Лукашенко також нагадав, що Білорусь успішно реалізує завдання з розвитку нафтовидобутку в інших країнах, зокрема у Венесуелі та Ірані. Але основний нафтовий потік до нас надходить з Росії відповідно до узгодженого балансу сировини Союзної держави на 2009 рік в об"ємі 21,5 млн тонн.

В цілому цю кількість нафти досить для повного завантаження виробничих потужностей білоруських заводів. Як вважає президент, існує резерв для підвищення ефективності постачань нафти. Вирішувати цю проблему можна не тільки шляхом збільшення частки постачань нафтопроводами, але і використовуючи залізничний транспорт для перевезення більшої кількості високоякісної нафти, за рахунок зниження транспортних витрат, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко хоче відмовитись від російської нафти?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути