Ексклюзиви
вівторок, 30 червня 2009 16:14

Лукашенко висунув США умову

Лукашенко висунув США умову

Президент Білорусі Олександр Лукашенко висловив упевненість в нормалізації відносин з США, заявивши про готовність повернутися до розмови про повноцінне відновлення дипломатичних відносин за умови повної відміни введених Вашингтоном санкцій проти його країни. Президент не боїться американської критики і готовий навіть поступитися деякими принципами, якщо при цьому не зачіпатиметься білоруський суверенітет. Будувати нові відносини з Вашингтоном білоруський лідер має намір на основі прагматизму.

"Ми готові повернутися до розмови про повноцінне відновлення взаємної дипломатичної присутності за умови повної відміни на законодавчому рівні введених проти нашої країни санкцій та їхньої правової основи - "Закону про демократію в Білорусі", - заявив Лукашенко у вівторок в Мінську на зустрічі з делегацією Конгресу США.

При цьому він додав, що Білорусь вкрай зацікавлена в конструктивному обміні думками з США за тими питаннями, які більше 10 років знаходяться в замороженому стані не за провиною білоруської сторони. "Настав час відійти від старих схем і стереотипів і по-новому поглянути на наші відносини", - сказав Лукашенко.

Він закликав "прибрати всі завали, які заважають білорусько-американським відносинам і почати писати нову історію відносин світлішими фарбами". "США - провідна світова держава, де живуть розумні люди. Вигоди від нашої співпраці очевидні. Ми зробимо життя нашого народу більш гідним і швидше вийдемо з фінансової кризи", - відзначив Лукашенко.

Відносини Білорусі з США обов"язково нормалізуються, вважає він. "Питання полягає в тому, хто це зробить - ми з вами або залишимо іншим людям, які прийдуть після нас. Давайте не відкладатимемо вирішення існуючих проблем в довгий ящик", - сказав Лукашенко, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко висунув США умову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути