Ексклюзиви
середа, 24 червня 2009 13:58

Білорусь попросила фінансової підтримки у Євросоюзу

Білорусь попросила фінансової підтримки у Євросоюзу
Білорусь попросила фінансової підтримки у Євросоюзу. Таку заяву зробив міністр фінансів Білорусії Андрій Харковець, не уточнивши розмір допомоги, по яку звернулася країна.

За словами Харковця, білоруська сторона направила звернення і чекає реакції ЄС. "Думаю, в найближчих 10 днів будуть результати попереднього розгляду нашого звернення і перша реакція", - додав Харковец.

22 червня єврокомісар із зовнішньої політики Беніта Ферреро-Вальднер від імені ЄС надала Білорусі кредит в розмірі десять мільйонів євро. Наступного дня в газеті "Комерсант" з"явилася інформація, що Ферреро-Вальднер на зустрічі з президентом Білорусі Олександром Лукашенко заявила про певні умови, які ЄС ставить при наданні великих позик. Зокрема, від Білорусі вимагається приватизація і продаж європейським інвесторам ключових підприємств країни.

Білоруська влада звернулися за фінансовою допомогою не тільки до ЄС, але також до Міжнародного валютного фонду (МВФ). 22 червня Нацбанк Білорусі попросив у МВФ мільярд доларів на додаток до раніше наданого фондом кредиту на 2,46 мільярда доларів. До цього місія МВФ, що працювала в Мінську з 29 квітня по 13 травня, рекомендувала раді директорів фонду розширити кредитну лінію для Білорусі на 651,4 мільйона спеціальних прав запозичення (близько мільярда доларів).

Крім того, восени минулого року Білорусь також домовилася з Росією про надання кредиту на суму два мільярди доларів. З них півтора мільярди російською стороною вже надані, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь попросила фінансової підтримки у Євросоюзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути