Ексклюзиви
неділя, 14 червня 2009 11:24

Лукашенко відмовився від поїздки в Москву

Лукашенко відмовився від поїздки в Москву

Делегація Білорусі скасувала свою участь в сесії Ради колективної безпеки ОДКБ в Москві.

Про це повідомляє прес-служба МЗС Білорусі.

"У даний час ми є свідками відкритої економічної дискримінації з боку однієї з держав - членів ОДКБ проти Республіки Білорусь з важливої товарної групи", - йдеться в заяві МЗС.

"Подібні дії об"єктивно підривають економічну безпеку держави - члена організації - тобто основу основ стабільності і, відповідно, комплексної, всеосяжної безпеки", - зазначається в повідомленні.

МЗС Білорусії нагадало, що російська сторона 6 червня 2009 року заборонила ввезення білоруського молока та молочної продукції. У Мінську наголосили, що така заборона суперечить міжурядовим угодам Білорусії і Росії.

"У ситуації, яка склалася, Білорусь...була змушена прийняти рішення про скасування своєї участі в сесії Ради колективної безпеки ОДКБ 14 червня 2009 року в Москві", - йдеться у повідомленні.

У Мінську підкреслили, що Білорусь - серйозний прихильник "створення власних сил Організації - колективних сил оперативного реагування ОДКБ (КСОР)".

У той же час, "без припинення дій, які підривають основи економічної безпеки партнерів, прийняття рішень по іншим аспектам безпеки не видається можливим", заявили в МЗС Білорусі.

"Вважаємо, що це стало б насмішкою над здоровим глуздом на тлі ведення "торгових війн" одними членами ОДКБ проти інших. Підписання нашою країною пакета документів з КСОР відбудеться тоді, коли комплексність безпеки на теренах ОДКБ буде відновлена", - йдеться в заяві.

Раніше повідомлялося, що президент Білорусі Олександр Лукашенко відклав виліт до Москви для участі в сесії Ради колективної безпеки ОДКБ.

За матеріалом Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко відмовився від поїздки в Москву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути