Ексклюзиви
понеділок, 22 червня 2009 13:54

Лукашенко дав чергового "ляпаса" Кремлю

Лукашенко дав чергового "ляпаса" Кремлю
Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що у його країни і ЄС є основа для вибудовування хороших відносин і обіцяє щирість з боку Мінська в цьому процесі.

"У нас є та основа, на якій ми можемо будувати наші стосунки. Ми щиро хочемо, навіть якщо це комусь не подобається, побудувати гарні відносини", - заявив президент Білорусі під час зустрічі в Мінську з комісаром ЄС із зовнішніх зв"язків і європейської політики сусідства Бенітою Ферреро Вальднер.

При цьому Лукашенко зазначив, що представник ЄС не пошкодує, що приїхала до Білорусі. "Я б вас дуже просив, щоб ми провели абсолютно чесну і відверту розмову. Я знаю, вас останнім часом намагаються переконати, окремі політики, що Лукашенко веде певну гру з Європейським Союзом. Що він такий-сякий і він нічого не збирається змінювати в країні і у відносинах з Євросоюзом", - сказав він.

"Вибачте за нескромність, але я за всі свої роки ніколи не дозволяв собі поводитись нечесно. Може я не схожий на дипломата у білій сорочці, але я вважаю, що політика повинна носити щирий характер", - заявив білоруський лідер.

Лукашенко висловив готовність відповідати чесно навіть на "незручні" питання. "Ми хочемо від Європейського союзу, щоб розуміли, що Білорусь не тільки географічний центр цього континенту, що тут живуть порядні і чесні люди, що Білорусь - це суверенна і незалежна держава", - сказав Лукашенко.

"Це велике надбання будь-якого народу, і зазіхати на суверенітет і незалежність, як би комусь не хотілося, ми не можемо дозволити", - сказав Лукашенко.

У свою чергу, комісар ЄС зазначила, що "відносини (Мінська і Брюсселя) повинні бути вулицею з рухом в обидві сторони". "Якщо рух буде здійснюватися і з вашого боку, я думаю, рух буде здійснюватися і Європейським Союзом, а потенціал буде реалізовано", - заявила Беніта Ферреро Вальднер.

Нагадаємо, у травні президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що нині користь від інтеграції з Росією сумнівна, тому Білорусі доводиться розвивати відносини із Заходом і брати участь в європейській програмі Східне партнерство, повідомляє РІА Новості.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко дав чергового "ляпаса" Кремлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути