четвер, 05 липня 2007 18:29

Лукашенко просить допомоги Південноафриканської республіки в освоєнні Антарктиди

Білорусію відвідала урядова делегація з ЮАР. На переговорах обговорювалися різні аспекти двосторонньої співпраці, зокрема, питання про сприяння, яке могла б надати Білорусії Південноафриканська республіка при освоєнні Антарктиди.

Крім того міністр мінеральних ресурсів і енергетики ПАР Буйелва Сонджіка запропонувала поділитися з білоруськими колегами досвідом у використанні біопалива.

Президент Білорусії Олександр Лукашенко, який неодноразово закликав співгромадян до економії, недавно заявив, що сільське господарство країни потрыбно майже повністю перевести на місцеві види палива замість дорогої нафти і газу.

Раніше, за підсумками переговорів з делегацією з ПАР глава білоруської академії наук Михайло Мяснікович повідомив, що ця країна має намір розвивати співпрацю з Білорусією у сфері інформаційних технологій. Зокрема, південноафриканська компанія Lines, за його словами, готова інвестувати в білоруський Парк високих технологій (аналог Силіконової долини) 250 мільйонів доларів.

Олександр Лукашенко на зустрічі з розділом МЗС ПАР Нкозасаной Дламіні-Зума заявив, що це країні відводиться одним з центральних місць "в зовнішньополітичній дузі", яку формує Білорусія. З своїм південноафриканським колегою Лукашенко, за його словами, досяг повного взаєморозуміння, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко просить допомоги Південноафриканської республіки в освоєнні Антарктиди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути