Ексклюзиви
вівторок, 12 лютого 2008 15:28

Лукашенко будуватиме АЕС не зважаючи на протести опозиції

Президент Білорусії Олександр Лукашенко вважає, що його опоненти в республіці, виступаючі проти планів будівництва АЕС, намагаються заробити собі політичні дивіденди, "спекулюючи на радіофобії частини білоруських громадян". Про це глава держави заявив, виступаючи у вівторок перед студентами Білоруського державного університету в Мінську.

На думку президента, будівництво атомної електростанції дозволить забезпечити країну дешевшою електроенергією. "Гарантовано забезпечити Білорусію дешевшою електроенергією допоможе будівництво сучасної, надійної атомної електростанції. Її зведення дозволить понизити потреби держави в імпортних енергоносіях майже на третину", - заявив Лукашенко.

Супротивники влади, вважає президент, навмисно умовчують про те, що сучасні АЕС "на декілька порядків перевершують Чорнобильську АЕС по рівню надійності і завдають значно меншої шкоди навколишньому середовищу, ніж тепло- і електростанції".

Лукашенко також виразив упевненість, що будівництво АЕС і створення білоруського штучного супутника Землі - "це майбутнє" республіки. "Ми пішли на це для того, щоб ми могли стати на порядок розумніше, щоб не болти і гайки по світу розвозили, а нові технології на мільярди доларів", - відзначив президент.

Як повідомлялося раніше, згідно з указом Лукашенка, підписаним в січні цього року, експлуатацію першого енергетичного блоку АЕС планується почати в 2016 році, другого - в 2018 році. Остаточне місцерозташування майданчика для будівництва АЕС планується вибрати весною 2008 року, передає "Інтерфакс-Захід".

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко будуватиме АЕС не зважаючи на протести опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути