вівторок, 05 грудня 2017 07:50

Луценко не поїхав на "прокурорський" форум до США. Віддуватиметься Чалий

Генеральний прокурор України Юрій Луценко проігнорував відкриття Глобального Форуму з повернення активів у США, присвячений чотирьом країнам. Зокрема, Україні.

Про це написала журналістка Наталя Седлецька у facebook.

Решта держав представлені на найвищому рівні - генеральні прокурори та міністри юстицій трьох країн беруть участь у головній панелі на відкритті Форуму. При цьому на форум не прибули і заступники генпрокурора, яких він делегував замість себе.

"Дуже шкода, бо головує на відкритті Генеральний прокурор США Джефф Сешнс. Було б цікаво побачити, чи Юрій Луценко повторив би йому в очі свою заяву про незаконну співпрацю ФБР та НАБУ в Україні", - пише Седлецька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко про НАБУ: "Величезний букет нелегального угруповання"

На форум також були запрошені директор НАБУ Артем Ситник та керівник САП Назар Холодницький, але, як повідомляє Седлецька, на офіційному відкритті Україну представляв посол України в США Валерій Чалий.

Виконавчий директор "Центру протидії корупції" Дарина Каленюк на своїй сторінці в Facebook опублікувала фотокопію програми Форуму, в якій зазначено запланований виступ генпрокурора Луценко на його відкритті.

 

Від ГПУ в Вашингтон мав прилетіти також заступник генпрокурора Євген Єнін, але, як повідомляється, він затримався через те, що нібито йому не відкрили вчасно візу.

Як відомо мід ГПУ та НАБУ триває публічне протистояння.

Генпрокурор Юрій Луценко звинуватив главу НАБУ Артема Ситника в незаконній діяльності ФБР США на території України. Також Луценко заявив, що апарат агентів НАБУ знаходиться поза законом, а під час роботи співробітники використовують контрабандну техніку.

Нагадаємо, що НАБУ підписало меморандум з ФБР, що американці будуть протягом двох найближчих років допомагати в проведенні розслідувань міжнародного відмивання коштів, хабарництва і корупції.

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що українська правоохоронна система веде тотальну протидію бюро.

Зараз ви читаєте новину «Луценко не поїхав на "прокурорський" форум до США. Віддуватиметься Чалий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути