Ексклюзиви
понеділок, 18 червня 2007 13:35

Лівієць, засуджений за вибухи літака над Локербі може бути виправданий

Громадянин Лівії, засуджений за вибухи літака над Локербі в 1988 році, може бути виправданий, стверджує британський тижневик Observer. За вибух літака Boeing-747 авіакомпанії Pan Am в 1988 році Абдель Бассет аль-Меграхі був засуджений до довічного ув"язнення, а зараз може бути виправданий.

Рішення у справі аль-Меграхі прийме Апеляційний суд в Едінбурзі, куди Шотландська комісія з перегляду кримінальних справ готова направити відповідне клопотання до кінця червня. Проте звільнення лівійця і повернення його на батьківщину маловірогідні, оскільки це викличе обурення в Шотландії, нагадує Observer.

Абдельбассет Алі Мохаммед Меграхі був єдиним, кого засудили за вибух літака над Локербі. Сам він в ході слідства і на суді не визнав своєї провини. Адвокати засудженого збираються зробити нові спроби добитися його виправдання.

Раніше, в ході слідства і судового розгляду вибуху літака над Локербі були звинувачені лівійські спецслужби, проте тепер цей висновок вже не здається таким очевидним. Сумніви викликають свідчення мальтійського крамаря, який зіграв основну роль в пізнанні аль-Меграхі, і якість речових доказів, знайдених на місці авіакатастрофи. Багато спостерігачів вважають, що аль-Меграхі буде виправданий, що зніме з Лівії відповідальність за організацію теракту і стане початком нового розслідування, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Лівієць, засуджений за вибухи літака над Локербі може бути виправданий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути