четвер, 29 листопада 2007 17:36

Ліванцям не виділяють землю під будівництво цементного заводу

19 листопада представники дочірнього підприємства "Сімент-цемент" надали результати екологічної експертизи Чернігівському облуправлінню охорони навколишнього природного середовища. У них зазначено, що рівень викидів у атмосферу на цементному заводі, який планують побудувати поблизу Новгорода-Сіверського, складатиме три тисячні частки від гранично допустимої норми.

— Поки що фірмі "Сімент" під будівництво заводу землю не виділили. Ми не побачили ліцензії  на користування надрами. Крім того, обрана ділянка класифікується як рілля. Для її виділення потрібне погодження Верховної Ради або дозвіл Кабміну, — розповідає заступник начальника управління охорони навколишнього природного середовища Людмила Івашко, 49 років.

Місяць тому сесія Чернігівської облради відмовила дочірньому підприємству ліванської компанії "Сімент" у виділенні 8 га землі під проектування цементного заводу. Інвестор не надав документа про визначення впливу заводу на навколишнє середовище.

— Люди, які казали мені: "Спаситель ти наш", несподівано закричали "Йди геть!" — обурюється директор "Сімент-цементу" Євген Кононенко.

Після скандальної сесії губернатор Володимир Хоменко зустрівся із представниками "Сіменту", порадив зробити екологічну експертизу та провести в Новгороді-Сіверському громадські слухання. Інвестори погодилися. Та поки що в райцентрі людей не збирали, їхньою думкою щодо заводу не цікавилися.

Свої наміри "Сімент" озвучила 2006 року. На будівництво цементного заводу компанія планує витратити 250 млн євро. Це майже в 2,5 разу більше, ніж вклали в область інші інвестори починаючи з 1991-го.

Зараз ви читаєте новину «Ліванцям не виділяють землю під будівництво цементного заводу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути