субота, 22 грудня 2007 10:26

Ліван з десятої спроби буде вибрати президента

Вибори президента Лівану, які з вересня цього року переносилися вже дев"ять разів і повинні були відбутися в суботу, 22 грудня, знов відкладені, чергова, десята спроба парламенту вибрати президента країни запланована на 29 грудня.

Протягом багатьох місяців політичні сили Лівану намагаються погоджувати кандидатуру майбутнього глави держави.

За участю багатьох міжнародних посередників правляча коаліція, що спирається на захід, і підтримувана Сирією і Іраном опозиція "практично домовилися" про обрання на пост голови держави командувача ліванською армією генерала Мішеля Сулеймана, проте продовжують сперечатися з питань про розділ політичної влади.

Проте, за прогнозами ліванських аналітиків, чекати обрання президента країни не варто до початку нового року, коли завершаться всі мусульманські і християнські свята.

Генерал Сулейман, якому виповнилося 59 років, висувався на авансцену ліванської політики, коли вже більше року тривала криза влади, що фактично завела країну в безвихідь, загрожуючи їй політичним вакуумом і навіть громадянською війною, повідомляють РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Ліван з десятої спроби буде вибрати президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути