середа, 28 квітня 2010 13:42

Литовка ховала два чемодани з трупами немовлят

Литовка ховала два чемодани з трупами немовлят

У Шотландії емігрантка з Литви була заарештована і постала перед судом після того, як в її будинку поліція виявила валізу з трупом новонародженого хлопчика. Згодом у Литві знайшли ще одну валізу з трупом немовляти жіночої статі - в будинку, який до переїзду в Шотландію знімала молода пара.

25-річна Інета Гавена (Дзінгувіене) була затримана, коли про її дивну поведінку і можливе вбивство дитини співробітникам правоохоронних органів розповіли сусіди. На початку квітня сусіди жінки, яка мешкає разом з чоловіком у місті Фрезербург, звернули увагу, як вона, повернувшись додому, увійшла до будинку з маленькою дитиною на руках. Через кілька днів сусіди вирішили привітати мати двох дітей, 3,5 і 9 років, з поповненням у родині.

Проте жінка спочатку заявила, що ніякого немовляти не було, а потім, зрозумівши, що сусіди бачили дитину, сказала, що начеб-то відвезла малюка до подруги. Це здалося підозрілим одній із жінок, і вона зателефонувала в поліцію. 15 квітня поліцейські обшукали будинку Інет Гавена і виявили у валізі труп немовляти, загорнутий в поліетиленовий мішок.

26 квітня в Литві був знайдений ще один труп немовляти у валізі, пов'язаний з родиною Інет Гавена. Тіло новонародженої дівчинки, яке розкладалось, знайшли будівельники, які ремонтували дачний будинок в садівничому товаристві Klevas, поруч з Вілкавішкісом. Цей будинок сім'я знімала до еміграції.

Шотландські сусіди Інет охарактеризували її як просту і спокійну жінку. Зараз жінка перебуває у слідчому ізоляторі.

Це не перша подібна історія, коли мати вбиває свою новонароджену дитину і ховає труп. Іноді жінки розправляються з кількома дітьми. Так, у Франції минулого року була арештована жінка, що зберігала трупи немовлят у морозилці. 4 роки жінка приховувала страшну таємницю навіть від своїх близьких, поки її не викрили.

Наприкінці 2008 року в Німеччині було ухвалено вирок жінці, яка вбила двох своїх дочок відразу після народження. Перше вбивство було скоєно ще за 20 років до вироку, весь цей час труп дитини пролежав у морозильній камері. Суд німецького міста Зіген (федеральна земля Північний Рейн - Вестфалія) засудив 44-річну Моніку Хальбе до 4 років і трьох місяців позбавлення волі.

У 2002 році в Швеції була арештована жінка, яка також зберігала трупи двох дітей у холодильнику. Як з'ясувалося, жінка, народивши в 1996 році немовля, вбила його, а рештки малюка заховала в морозильну камеру. Потім вона народила сина. Коли шведка в 1998 році завагітніла втретє, історія повторилася. І труп другого новонародженого також відправився в холодильник.

DELFI, NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Литовка ховала два чемодани з трупами немовлят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути