четвер, 18 жовтня 2007 15:20

У Конотопі 18-річний таксист задушив свою пасажирку

Шокуючий злочин розкрили конотопськіправоохоронці. Водій міського таксі, якому ледве виповнилося 18, задушив свою пасажирку, щоб оволодіти її сумочкою.

Шість діб загиблу розшукували родичі і міліція, ще не знаючи про її сумну долю.

У той нещасливий вечір 4 жовтня Світлана збиралася піти на дискотеку. Дівчина спізнювалася і тому вирішила узяти таксі. Приблизно у половині десятого вечора вона сіла в машину - і більше її ніхто не бачив. Не дочекалися Світлани ні подруги на танцях, ні рідні вдома...

Першим почав пошуки брат загиблої. Обдзвонивши всіх родичів і знайомих, обійшовши всі місця, де сестра могла з"являтися, він нічого не виявив. Через два дні він звернувся в міліцію.

На початку розслідування у оперативників майже не було зачіпок. Свідки указували тільки час, коли зникла дівчина, і давали приблизний опис машини. Почавши з цих крупиць, співробітники міліції крок за кроком збирали в єдино розрізнені факти і врешті-решт вийшли на водія однієї з міських служб таксі. Хлопець зовсім недавно влаштувався на роботу, і це був один з його перших рейсів.

На питання правоохоронців, де він висадив Світлану, підозрюваний не зміг дати чіткої відповіді і врешті-решт розповів правду про те, що сталося.

- Я її задушив, - признався він. - Це відбулося випадково, в ході бійки...

Справа, за словами таксиста, була так. Під час руху машини його рука випадково потрапила дівчині на коліно. Та сприйняла це як прояв нахабства і заліпила водієві ляпас. Це його розсердило, і він вирішив відповісти. Загалом, між ними зав"язалася бійка, і в якийсь момент він "дуже сильно" здавив шию дівчини, а схаменувся, коли вона вже перестала дихати.

Це, втім, не перешкодило юному покидьку обшукати її сумочку, забрати гроші і мобільний телефон. А тіло він вирішив вивезти за місто і заховати. Покружлявши по вибоїнах, знайшов невелику яму, кинув туди убиту, присипав землею і опалим листям. Сумочку викинув.

Покінчивши із захованням доказів, таксист повернувся на рейс і продовжував як ні в чому не було розвозити пасажирів...

Підозрюваний показав правоохоронцям місце, де заховав труп, тим самим ще раз підтвердивши свою причетність до вбивства.

На винуватця цієї події заведена кримінальна справа по ст.115 КК України (умисне вбивство з корисливих мотивів), яка передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі.

Але ні слідство, ні суд, на жаль, не можуть відповісти на питання, звідки в душі зовсім юного, людини, що ледве вступила в доросле життя, стільки агресивності, черствість і цинізм... Україна кримінальна.

Зараз ви читаєте новину «У Конотопі 18-річний таксист задушив свою пасажирку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути