Ексклюзиви
вівторок, 19 жовтня 2010 11:56

Лікар через чотири місяці після убивства прийшов до міліції з повинною

Лікар через чотири місяці після убивства прийшов до міліції з повинною

У м. Горлівці Донецької області лікар застрелив злодія, який вкрав на дачі сусідських курей.

Про це повідомили в прес-службі Горлівського міськвідділу міліції з посиланням на начальника Калінінського райвідділу міліції м. Горлівки Ігоря Гнутова.

За його словами, ще в липні 2010 року до Калінінського райвідділу міліції Горлівки звернулася громадянка із заявою про зникнення чоловіка, і лише за декілька місяців стало відомо, що її чоловіка застрелили.

Гнутов зазначив, що злочин був розкритий практично днями: 47-річний лікар прийшов до райвідділу міліції й зізнався у вбивстві невідомого чоловіка.

Міліціонер розповів, що вночі дачник почув шум у дворі й гавкіт собаки, вийшов перевірити, чи все в порядку, і біля сусідського сараю побачив чоловічий силует, в руках у якого було декілька курей. Господар дачі взяв карабін, що був у нього, й підійшов ближче до злодія, але викрадача "це аніскільки не налякало, він навіть не подумав піти з чужої території й почав чинити опір", повідомив Гнутов. І додав: "За словами затриманого, він спочатку зробив попереджувальний постріл у повітря, а після - по ногах злодія. Побачивши, що людина впала на землю, власник дачі зайшов у будинок за медикаментами, щоб надати першу допомогу, але, повернувшись на місце події, зрозумів, що від отриманих травм злодій помер".

Злякавшись відповідальності за скоєне, дачник перетягнув тіло в покинутий двір неподалік і скинув його в траншею, а через декілька днів закопав труп.

"Він закопав тіло, - розповів начальник Калінінського райвідділу, – проте, це не допомогло позбавитися мук совісті. В результаті, чоловік добровільно прийшов до міліції й написав "явку з повинною".

Гнутов зазначив, що за місцем проживання підозрюваний характеризується позитивно, його карабін був зареєстрований за всіма правилами.

"На даний момент порушено кримінальну справу за умисне вбивство, хоча я не виключаю, що її може бути перекваліфіковано на 124 статтю Кримінального кодексу України - "Умисне спричинення тяжких тілесних ушкоджень при перевищенні меж необхідної самооборони", - зазначив правоохоронець.

УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Лікар через чотири місяці після убивства прийшов до міліції з повинною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути