четвер, 30 жовтня 2008 09:57

Курс долара знизився до євро, але виріс до ієни

Курс долара на азіатських торгах в четвер різко знизився до євро, оскільки подорожчання активів країн, що розвиваються, допомогло заспокоїти інвесторів, стурбованих світовою фінансовою кризою і тих, хто не вірять в здатність європейської економіки їй протистояти.

Курс ієни знизився, так інвестори чекають пониження ставки Банком Японії на цьому тижні і поспішають зафіксувати прибуток, отриманий завдяки зростанню японської валюти протягом останнього місяця.

Долар опустився приблизно на два відсотки до єдиної європейської валюти, яка продовжує відігравати позиції після падіння до мінімуму двох з половиною років. Євро падав разом з іншими високодоходними валютами, оскільки криза змусила гравців на ринку уникати ризикованих активів і купувати найбільш ліквідну валюту в світі - американські долари.

"Тривога з приводу країн, що розвиваються, трохи утихла завдяки зусиллям всього світу з їх порятунку. Гравці на ринку, включаючи хедж-фонди, продають долари, які останнім часом занадто активно скуповувалися, і купують євро", - сказав трейдер в японському банку.

До 07:00 за київським часом курс євро до долара виріс до $1,3204. У вівторок на електронних торгах EBS євро впав до $1,2329, що є мінімумом двох з половиною років.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) разом з Євросоюзом виділили $25,1 мільярда на допомогу Угорщині, що дещо заспокоїло інвесторів щодо стану економік, що розвиваються.

Курс долара до ієни виріс до 98,22 одиниці японської валюти. В ході сесії він деколи піднімався вище 99 ієн. Минулого тижня він впав до 13-річного мінімуму в 90,87 ієн на електронних торгах EBS, повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Курс долара знизився до євро, але виріс до ієни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути