Ексклюзиви
пʼятниця, 25 жовтня 2013 21:55

Курорт "Миргород" визнали найкращим курортом світу

Нещодавно на сесії Генеральної Асамблеї Всесвітньої Федерації Водолікування та Кліматолікування (ФЕМТЕК) український курорт "Миргород" отримав вищу відзнаку міжнародної спільноти фахівців курортної справи - звання "Кращий курорт світу".

Курорт "Миргород" має найпотужніший у Європі лікувально-діагностичний комплекс, де лише за пробами  крові діагностують більше 60 показників. На курорті успішно лікують захворювання стравоходу, шлунку та 12-палої кишки, захворювання печінки, жовчного міхура, жовчовивідних шляхів, хронічні панкреатити, цукровий діабет, серцево-судинні захворювання.

Крім того на курорті створено всі умови для змістовного і цікавого дозвілля відпочиваючих. Він знаходиться на березі річки Хорол та має унікальний березовий гай, де люблять відпочивати як гості курортного міста, так і його мешканці.

"Сьогодні в чотирьох наших санаторіях "Березовий гай", "Миргород", "Полтава", "Хорол" і кращих в галузі курортній поліклініці та бальнеогрязелікарні ми пропонуємо більше 300 різновидів діагностичних обстежень та лікувальних методик і процедур. А двадцять профільних та реабілітаційних відділень курорту дозволяють проводити комплексне оздоровлення всього організму. Це результат обраної нами кілька років тому стратегії, спрямованої на активний розвиток існуючої лікувально-діагностичної бази оздоровниці, а також суттєве розширення напрямків оздоровлення та реабілітації"– говорить генеральний директор  приватного акціонерного товариства  "Миргородкурорт", заслужений лікар України Олександр Гавловський.

Міжнародна Федерація Бальнеології та Курортології (ФЕМТЕК) створена в 1947 році і об'єднує провідних вчених і практиків в галузі бальнеології і курортології, керівників найвідоміших оздоровниць з усіх континентів.

Національними асоціаціями курортологів і фізіотерапевтів у Федерації представлені Швейцарія, Франція, Німеччина, Італія, Іспанія, Австрія, Бельгія, Угорщина, Чехія, Україна, Росія, Португалія, Аргентина, Казахстан, Куба, Ізраїль, Марокко, Туніс, Японія, Корея та інші країни.

ФЕМТЕК є офіційним членом Всесвітньої організації охорони здоров'я.

В рамках сесії Генеральної Асамблеї ФЕМТЕК 2013 року проводилося визначення кращого курорту світу. Це найвища нагорода для будь-якої оздоровниці, оскільки присуджують її провідні експерти-курортологи всього світу, які добре знають складнощі і тонкощі санаторно-курортної справи. Переможця обирають серед десятків кращих оздоровниць, більшість з яких мають не тільки столітню історію, а й вагомі сучасні здобутки. В умовах жорсткої конкуренції жваве обговорення цього питання тривало не одну годину, як було заплановано, а більше трьох. І кращим курортом світу  спеціалісти назвали український курорт "Миргород" за комплексний підхід до оздоровлення природними лікувальними чинниками. Вирішальним аргументом стала унікальність курорту "Миргород". Крім прекрасних умов для відпочинку світового рівня, курорт має потужну лікувально-діагностичну базу, яку сьогодні не має жодна оздоровниця світу.

"Ми пишаємося тим, що сьогодні лідер санаторно-курортної галузі України – курорт "Миргород" визнаний кращим курортом світу. Це вагомий внесок у позитивний імідж нашої держави, світове визнання високого рівня вітчизняної курортології і здобутків нашого коллективу", – зазначив Миргородський міський голова Сергій Соломаха.

Зараз ви читаєте новину «Курорт "Миргород" визнали найкращим курортом світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути