середа, 18 липня 2018 14:41

Хто найчастіше пише листи до Верховної Ради

Хто найчастіше пише листи до Верховної Ради
Пенсіонери і безробітні найчастіше пишуть листи до Верховної Ради. Фото: rada.gov.ua

Серед авторів звернень до Верховної Ради України у січні-червні 2018 року, які зазначили своє соціальне становище, переважали заяви і скарги від пенсіонерів і безробітних.

Багато звернень стосується питань призначення, перерахунку, виплати трудової, соціальної пенсій та прохання про надання матеріальної допомоги. Про це повідомляється на сайті парламенту.

У січні-червні 2018 року до Верховної Ради надійшло 55,4 тис. звернень. З них комітетами парламенту опрацьовано 6,6 тис. листів, депутатськими фракціями і групами розглянуто 3,7 тис. пропозицій, заяв і скарг громадян.

Як повідомляє прес-служба Верховної Ради, до керівництва парламенту звернулися 1,2 тис. осіб, з них до голови Ради - 588 осіб.

Структурними підрозділами Апарату Верховної Ради розглянуто 45,2 тис. звернень громадян.

Із загальної кількості пропозицій, заяв і скарг громадян, що надійшли на адресу Верховної Ради упродовж звітного періоду, 3,9 тис. є колективними, які підписали 183,6 тис. осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кнопкодавство, ігри у "ферму", бійка: чим запам'яталася Рада перед виходом на канікули

Серед авторів звернень, які зазначили своє соціальне становище, переважали заяви і скарги від пенсіонерів - 14,2 тис., безробітних - 4,5 тис., робітників - 2,6 тис., підприємців - 2,5 тис., селян - 1,7 тис., осіб, які позбавлені волі чи воля яких обмежена - 657, учнів і студентів - 653, військовослужбовців - 604, працівників бюджетної сфери - 584, служителів релігійних організацій - 186, пенсіонерів з числа військовослужбовців - 180, державних службовців - 153, журналістів - 132.
Із загальної кількості громадян за захистом і допомогою до Верховної Ради упродовж січня-червня 2018 року звернулися майже 5,5 тис. осіб з інвалідністю I-III груп, 2,9 тис. - ветеранів праці, 1,6 тис. - осіб з інвалідністю внаслідок війни, по 1,2 тис. - учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та дітей війни.
У звітному періоді до Верховної Ради надходили звернення, які стосувались питань дотримання законності та охорони правопорядку, реалізації прав і свобод громадян, запобігання дискримінації.
Крім того, громадяни також надсилали звернення стосовно питань діяльності Верховної Ради України, президента України та Кабінету міністрів України.

13 липня 2018 року спікер Верховної Ради Андрій Парубій закрив останнє пленарне засідання цієї сесії.

Наступне засідання заплановане на 4 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Хто найчастіше пише листи до Верховної Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути