Ексклюзиви
понеділок, 22 червня 2009 11:49

КРУ: у Черновецького розтринькали 22 мільйони

КРУ: у Черновецького розтринькали 22 мільйони

Контрольно-ревізійне управління у Києві провело ревізію фінансово-господарської діяльності Головного управління охорони культурної спадщини КМДА за період з 1 січня 2007 по 1 березня 2009 року.

У ході перевірки було виявлено безліч порушень фінансово-бюджетної дисципліни і порядку ведення бухгалтерського обліку на загальну суму 21,89 мільйона гривень.

За інформацією прес-служби КРУ, у нині вирішується питання про притягнення начальника Головного управління охорони культурної спадщини КМДА Руслана Кухаренка і 8 посадових осіб до адміністративної відповідальності.

Для розгляду й ухвалення відповідного рішення матеріали ревізії передані в прокуратуру Подільського району Києва.

Зокрема, ревізори виявили, що Головне управління охорони культурної спадщини КМДА безпідставно витратило на утримання мобільного телефону й оренду автотранспорту 782,57 тисячі гривень.

Також було встановлено, що Кухаренко уклав договори оренди з АТ "Українська автомобільна корпорація" не яких-небудь легкових автомобілів, а Jeep Grand Cherokee і Chevrolet Evanda з перевищенням норми на 773,74 тисячі гривень, а на утримання мобільних телефонів працівників вище норми витрачено 8,83 тисячі гривень.

Крім того, "Українська автомобільна корпорація" включила в калькуляцію й акти прийому-здачі робіт, безпідставні послуги зі страхування вищевказаних автомобілів, через що неефективно було використано 17,72 тисячі гривень.

КРУ також виявило, що на виконання ремонтно-реставраційних робіт у трапезній церкві Кирилівського монастиря і церкви Миколи Набережного було витрачено зайвих близько 81 тисячі гривень.

Виявлені також порушення при присудженні премій. Зокрема, премії собі і своїм заступникам Кухаренко виплачував без відповідного рішення органа вищого рівня, а тільки на підставі внутрішніх розпорядницьких документів (наказів), підписаних ним же. На це було безпідставно витрачено 472,34 тисячі гривень.

Водночас, інші працівники управління недоодержали 3,39 тисячі гривень, оскільки не проводилася індексація заробітної плати, повідомляє прес-служба КРУ.

Також була встановлена нестача комп"ютерної техніки, кондиціонерів, мобільного телефону і мольберта, чим державі нанесені збитки на 100 тисяч гривень. У той же час працівники КРУ в ході інвентаризації виявили надлишки комп"ютерної техніки вартістю 17,13 тисячі гривень.

Крім того, управління у 2008 році підписалося для власних потреб на періодику розважального характеру, "яка за своїм змістом ніяк не відповідає основним напрямкам діяльності установи".

У бухгалтерському обліку управління була виявлена завищена вартість активів на 19,6 мільйона гривень, оскільки в склад основних коштів були включені земельні ділянки за їхньою нормативною вартістю.

Також КРУ зафіксувало, що дане управління КМДА придбало охоронні дошки і виготовило за замовленням web-сайт на загальну суму майже 55 тисяч гривень, які не були оприбутковані.

Через те, що недостовірні дані включаються в звіти і бухгалтерський облік, за станом на 1 березня 2009 року занижені в обліку боргові зобов"язання на 52,3 тисячі гривень і дебіторська заборгованість - на 27,77 тисячі гривень за розрахунками за комунальні послуги, послуги з оренди приміщень та послуги зв"язку.

За матеріалом Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «КРУ: у Черновецького розтринькали 22 мільйони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути