середа, 28 жовтня 2009 14:36

Кривавий теракт у Пакистані: 91 загиблий (ФОТО)

У пакистанському місті Пешавар унаслідок вибуху бомби, закладеної в автомобіль, загинула 91 людина і близько 200 було поранено. Серед них, за версіями поліції, є ті, хто підірвав бомбу, відзначає Yahoo! News з посиланням на Associated Press.

Це сталось через декілька годин після того як Держсекретар США Гілларі Клінтон прибула з офіційним візитом в Пакистан, щоб виступити проти ісламських екстремістів.

У спробі сьогоднішніх терактів підозрюють повстанців, які виступають проти армійських наступів, спрямованих проти "Аль-Каїди" і руху "Талібан".

Вибух бомби став причиною пожежі в багатьох магазинах і густих хмар сірого диму над містом.

Місцеве телебачення показало десятки поранених людей, які сиділи під уламками, чекаючи на рятувальників. Одна триповерхова споруда завалилася, коли пожежники почали її гасити.

Гілларі Клінтон прибула з візитом вперше в столицю Пакистану - Ісламабад. Вона була за три години їзди від цього міста, коли вибухнула бомба. Перед тим, звертаючись до репортерів в літаку Клінтон акцентувала увагу на новому антиталібанському наступі в південному Вазірістані (гірська місцевість в Пакистані) і обіцяла проголосити нову еру у відносинах між США та Пакистаном.

Вибух стався поряд з оселями багатьох мусульман-шиїтів, які часто є мішенню "Талібану" та "Аль-Каїди". Це був сімейний ринок, більшість з постраждалих - жінки.

Жодне з угруповань поки не взяло на себе відповідальність за скоєний теракт.

Пешавар став мішенню трьох із десяти найбільших подібних терактів цього місяця. Від таких нападів загинуло більш як 250 осіб. Причиною більшості вибухів були акції проти збройних сил, але в кінцевому результаті вибухи в публічних місцях робилися з метою залякування і політичного шантажу.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Кривавий теракт у Пакистані: 91 загиблий (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути