четвер, 15 жовтня 2009 14:58

Вибух у центрі Кишинева - теракт "Аль-Каїди"

Вибух у центрі Кишинева - теракт "Аль-Каїди"

МВС Молдови не виключає слід "Аль-Каїди" або Придністров"я у вибуху, що стався в середу ввечері в центрі Кишинева.

"Можливо, "Аль-Каїда" маніпулювала якимись своїми молодими прихильниками на території нашої країни і брала участь в організації теракту", - сказав міністр внутрішніх справ Молдови Віктор Катан в четвер на прес-конференції. Він також відзначив, що "не відкидає в тому, що сталось, придністровського сліду".

"Ми встановили контакт з правоохоронними органами Придністров"я, тому що граната, підірвана вчора на площі, явно має походження з військових складів, розташованих в цьому регіоні", - сказав Катан. При цьому Катан не вважає, що за вчорашнім вибухом на центральній площі Кишинева стоять політичні сили.

Генеральний прокурор Молдови Валерій Зубко заявив на прес-конференції, що йдеться про спробу здійснення терористичного акту". Генпрокуратура порушила кримінальну справу за цією статтею. На думку Катана і Зубко, висловлену в четвер на прес-конференції, вибух "був спробою здійснення терористичного акту з метою залякування населення".

Катан повідомив, що складений словесний портрет підозрюваного, який кинув гранату в натовп. Це молода людина 25 років, середнього зросту - 170-175 сантиметрів.

Бойова граната РГ-42 наступального типу вибухнула в середу о 22.05 за 20 метрів від арки Перемоги на святкуванні Дня міста. Постраждали більше 40 осіб, 37 з них були доставлені в лікарню, ще декілька звернулися за допомогою самостійно до інших медичних установ Кишинева. Більшість з них - молоді люди з різними пораненнями ніг, є також поранення в живіт. У чотирьох з них - поранення середньої тяжкості, останні обійшлися подряпинами і синцями.

За фактом вибуху в центрі Кишинева порушена кримінальна справа.

Новости-Молдова

Зараз ви читаєте новину «Вибух у центрі Кишинева - теракт "Аль-Каїди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути