четвер, 15 жовтня 2009 11:22

У Кишиневі серед натовпу вибухнула граната - міліція

У Кишиневі серед натовпу вибухнула граната - міліція

Міністр внутрішніх справ Молдавії Віктор Катан підтверджує, що напередодні увечері в центрі Кишинева вибухнула граната.

"За наслідками попереднього обстеження немає сумнівів в тому, що вибухнула бойова граната. Залишається з"ясувати, чи сталось через хуліганство, чи через необережність. Не виключаємо і версію теракту. Працівники поліції працювали всю ніч, допитали постраждалих і очевидців події. Належить все проаналізувати, і зробити висновки", - сказав Катан журналістам в четвер вранці.

Міністр уточнив, що вибухнула граната РГД-42.

Як повідомлялось, вибух стався в середу приблизно о 22.30 біля Тріумфальної арки на центральній площі Кишинева. Під час вибуху площа була заповнена людьми. На ній знаходилися декілька десятків тисяч людей, які прийшли на святковий концерт з нагоди Дня міста.

Постраждали більше 40 осіб, 37 з них були доставлені в лікарню, ще декілька звернулися за допомогою самостійно до інших медичних установ Кишинева. Більшість з них - молоді люди з різними пораненнями ніг, є також поранення в живіт. У чотирьох з них - поранення середньої тяжкості, останні обійшлися подряпинами і синцями.

За фактом вибуху в центрі Кишинева порушена кримінальна справа.

Не дивлячись на холодну погоду, концерт з нагоди Дня міста в середу ввечері зібрав декілька десятків тисяч людей. На сцені виступали відомі артисти з Молдови, Румунії, а також російська група "Браво". Через декілька хвилин після вибуху на площу приїхали карети швидкої допомоги, проте концерт не переривався. Артисти продовжували виступати ще близько 30 хвилин після вибуху.

Мер Кишинева Дорін Кіртоаке повідомив журналістів, що це було зроблено для того, щоб не провокувати паніку серед присутніх. Проте концертна програма все-таки не була закінчена - концерт перервали на вимогу поліції.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Кишиневі серед натовпу вибухнула граната - міліція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути