середа, 20 грудня 2017 08:59

Криптовалюта може допомогти врятувати хлопчика

Криптовалюта може допомогти врятувати хлопчика
Кілька років тому Литвиновій пожертвували біткоїни, які тепер подорожчали настільки, що можуть допомогти врятувати життя дитині. Фото: ITC.ua

З киянкою Лесею Литвинової, главою наглядової ради Волонтерського центру, сталася незвичайна історія. Кілька років тому їй пожертвували біткоїни, які тепер подорожчали настільки, що можуть допомогти врятувати життя дитині.

Як повідомляє "КП" в Украине", жінка розповіла: "У 2015 році один добрий чоловік перерахував мені для сім'ї переселенців 0,18 біткоїна. Він мені написав у Facebook, запропонував допомогу нашому волонтерського центру. Але сказав, що грошей немає, а є ось така штука – біткоїни".

Тоді про невідому криптовалюту Литвинова нічого не знала: "Поставилися до цього скептично, не знала, як відкривати профайл, розбиратися, що таке електронний гаманець. Але невідомий меценат наполіг на своєму, пояснив, як вирішити всі технічні сторони, і перевів пожертвування. На той момент ціна 0,18 біткоїна дорівнювала парі кілограмів борошна".

Дівчина не стала переводити ті кошти у готівку, залишила до кращих часів. А потім просто забула: "Цього року всі заговорили про біткоїни, я згадала: вони у мене теж є. Перевірила на початку осені "гаманець", а там за курсом вже $400. Але витрачати не стала, подумки відклала на чорний день".

Як розповідає волонтер, такий чорний день настав. В їхній центр звернулася мати, дитина якої серйозно хвора. На його лікування в Бельгії необхідно майже €30 тис.

Литвинова пояснює: "Гроші потрібні терміново. 8-річний Саша Ротар з Броварів страждає на хронічну непрохідністю кишечника, потребує невідкладної операції. Його життя просто на лічильнику. Я згадала про свої біткоїни. Перевірила "гаманець", а там вже набігло $4 тис.! Вечір промучилася, як зняти. Виявилося, вже є маса обмінників, немає нічого складного. Протягом кількох годин мені вивели 100 тис. грн. Це було першим стартом".

Свою історію Леся описала в Facebook. І про те, що грошей, виручених за біткоїни, все одно не вистачає. Безліч людей відгукнулися на заклик і до кінця того ж дня всю необхідну суму вдалося зібрати.

Сім'я Ротар про приємну новину дізналася напередодні Дня святого Миколая. Леся розповіла: "Мама сильно плакала, сказати в перші хвилини, коли про зібрану суму повідомили, нічого не могла. Чудеса поодинці не ходять, правда? За період своєї роботи в центрі можу сказати: якщо щось раптом різко треба, значить, до вечора воно з "нізвідки" візьметься".

Зараз родичі та волонтери вирішують питання з квитками на літак. Сподіваються на цьому тижні відправити хлопчика в лікарню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Їх навіть ніхто не відкривав" - подарунки для дітей викинули на смітник

Про невідомого мецената криптовалюти відомо зовсім небагато. Він працював учителем, а 2 роки тому професійно зайнявся IT-технологіями. Особисто з ним Леся не знайома, але попросила відгукнутися, щоб ще раз подякувати: "Він відписався мені в особисті повідомлення в Facebook. Але не хоче, щоб про нього писали і говорили. Просто щиро радий, що так вийшло з Сашком".

Bitcoin (біткоїн) в даний момент набирає популярності у всьому світі. З кожним днем ​​збільшуються обороти розрахунків в біткоїнах, а також зростає число прихильників інвестицій на ринку Forex (Форекс). Bitcoin (біткоїн) - це нова цифрова валюта, яка створена і працює тільки в мережі інтернет. Випуск (виробництво) валюти відбувається за допомогою роботи комп'ютерів по всьому світу, використовуючи програму для обчислення математичних алгоритмів.

Зараз ви читаєте новину «Криптовалюта може допомогти врятувати хлопчика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути