вівторок, 25 березня 2008 10:03

Кримінальна міліція у справах дітей проводить рейди у центрі Києва

Столична кримінальна міліція у справах дітей разом із дільничними інспекторами провела кілька рейдів центральними районами Києва. Мета – виявити на вулицях столиці неповнолітніх, які втекли від батьків або з притулків, інтернатів та дитячих будинків.

Рейд розпочали з центрального залізничного вокзалу. За статистикою, саме тут вештається найбільше неповнолітніх волоцюг. Вдень діти жебракують або крадуть. На ніч збираються у каналізаціях, теплотрасах, під мостами, у підвалах, одним словом, там, де можна зігрітися.

Затримали двох неповнолітніх й продавця кіоску, яка пізно вночі продала підліткам пиво. Коли торговка побачила міліційне посвідчення, одразу закрила віконце й довго не бажала виходити. Один із затриманих навіть намагався втекти.

Усіх затриманих спочатку привезли до дитячої лікарні. Наслідки обстеження виявилися невтішними. Більшість неповнолітніх бродяг хворіють на педикульоз та коросту. Деякі – на венеричні хвороби.

Леся Зуб, керівник відділу КМСД ГУ МВС України в м. Києві: "Затримано 45 дітей. З них 16 із неблагополучних сімей, які займаються жебрацтвом та бродяжництвом. 8 з них направлені до притулків і 8 на лікування, оскільки хворіють на венеричні хвороби. Інші діти затримані за порушення порядку, за бездоглядність, а також за розпивання спиртних напоїв в громадських місцях".

Правоохоронці кажуть: подібні заходи вони будуть проводити постійно, особливо під час канікул. Мета таких рейдів одна – повернути дітей, що заблукали в соціальних нетрях, до нормального життя, повідомляє НТН.

Зараз ви читаєте новину «Кримінальна міліція у справах дітей проводить рейди у центрі Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути