пʼятниця, 15 квітня 2022 08:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Крейсер "Москва" слугував ППО для Херсонського угруповання окупанта - Арестович

Крейсер "Москва" слугував ППО для Херсонського угруповання окупанта - Арестович
Радник голови Офісу президента Олексій Арестович. Фото: скріншот з відео ОП

Херсонське угруповання російських окупантів залишилося без прикриття з повітря після того, як флагман російського флоту крейсер "Москва" обстріляли українські захисники.

Корабель забезпечував висадку десанту на Одещині та Херсонщині, розповів радник голови Офіса президента Олексій Арестович в інтерв'ю російському правозахиснику Марку Фейгіну.

Арестович зазначив, що на борту крейсера перебувало командування штабу всього морського угруповання Чорноморського флоту РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відреагував на затоплення крейсера "Москва"

"Крейсер забезпечував протиповітряну оборону для десантних військ, на його борту була велика кількість комплексів С-300 морського базування, тому "парасольку" він давав прекрасну. Оскільки це флагман Чорноморського флоту РФ, на його борту перебував штаб і командування флоту. Саме стосовно цих офіцерів і екіпажу залишилося багато питань За різними даними, з понад 500 осіб екіпажу врятувалися 14 чи 50", - зауважив Арестович.

Додав, що втрата для Росії крейсера "Москва" означатиме полегшення становища української авіації на Південному напрямку.

"Діру, яка утворилася через відсутність "Москви", ще належить ретельно оцінити. Але можна вже сказати, що він своєю "парасолькою" прикривав Херсонське угруповання", - повідомив Арестович.

13 квітня повідомили про ураження російського ракетного крейсера "Москва" українськими ракетами "Нептун". Внаслідок обстрілу Росія втратила 16 крилатих ракет.

З корабля евакуювали 14 осіб, доля 496 невідома.

Крейсер брав участь у захопленні острова Зміїний. Коли ворог запропонував здатися, прикордонник Роман Грибов послав росіян нах*й.

Зараз ви читаєте новину «Крейсер "Москва" слугував ППО для Херсонського угруповання окупанта - Арестович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути