пʼятниця, 02 березня 2012 10:16

Космічна держава: Україна вийшла у п'ятірку лідерів за кількістю пусків

Космічна держава: Україна вийшла у п'ятірку лідерів за кількістю пусків

За 20 років Україна отримала визнання на міжнародній арені космічних держав і увійшла до п'ятірки країн за кількістю щорічно здійснених пусків. Про це заявив глава Державного космічного агентства України Юрій Алексєєв.

За його словами, українські ракети сьогодні стартують з чотирьох космодромів, а реалізація проекту "Циклон-4" дозволить Україні вже у 2013 році здійснювати запуски нової ракети-носія "Циклон-4" з бразильського космодрому Алкантара.

Глава ГКАУ зазначив, що українські ракети відомі в світі своєю надійністю і здатністю виводити космічні апарати на високоточні орбіти.

За його словами, підтвердженням цього є той факт, що за 20 років здійснено 125 стартів, українськими ракетами виведені на орбіту 238 супутників на замовлення 19 країн.
"Українські двигуни встановлені на верхньому щаблі європейської ракети" Вега ", реалізується також спільний з США проект створення ракети-носія "Антарес ", - сказав Алексєєв.

Він підкреслив, що на підприємствах космічної галузі України серійно виготовляються системи управління для російських ракет-носіїв "Союз", "Протон", "Рокот", "Стріла", апаратура стикування для МКС, прилади для космічних кораблів "Союз" та "Прогрес" .

Зараз ви читаєте новину «Космічна держава: Україна вийшла у п'ятірку лідерів за кількістю пусків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути