пʼятниця, 27 січня 2012 14:06

Україна запустить у космос супутник вартістю $290 мільйонів

Україна запустить у космос супутник вартістю $290 мільйонів

Україна в 2013 році планує запустити в космос супутник, у який держава вклала $290 млн.

Про це на сьогоднішній прес-конференції повідомив голова Державного Космічного агентства України Юрій Алексєєв.

"Питання полягає в тому, що Україна свого часу не закріпила відповідну точку щодо частот, і цю точку зайняла Франція. Наш супутник повинен був перебувати на точці 38 градусів. Але він тепер розташований на 48 градусах, і ми її (точку) будемо ділити з Францією. На мою думку, в 2013 році ми запустимо свій супутник ... Держава вклала в цей проект 290 мільйонів доларів", - заявив Алексєєв.

За словами глави космічного агентства, термін окупності проекту становитиме 7-8 років, а запуск українського супутника планується здійснити з космодрому "Байконур" на ракеті-носії "Зеніт".

Крім того, він зазначив, що свого часу Україна втратила можливість і необхідність підтверджувати свої плани скористатися точкою 38 градусів для встановлення свого супутника. Однак це зараз надає Україні "більш широкі можливості, оскільки Франція підставила своє плече Україна".

За словами Алексєєва, зона покриття супутником точки 48 градусів набагато більша, ніж 38 градусів, що дозволяє сподіватися на подальшу співпрацю з тими країнами, які вже сьогодні висловлюють свій інтерес щодо співпраці з Україною.

Нагадаємо, Кабінет міністрів своїм розпорядженням № 48-р від 25 січня 2012 затвердив план заходів щодо виконання концепції реалізації державної політики у сфері космічної діяльності на період до 2032 року.

Зараз ви читаєте новину «Україна запустить у космос супутник вартістю $290 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути