середа, 23 липня 2008 14:23

Короля спаму засудили до тюремного ув"язнення

Суддя американського суду в західному окрузі штату Вашингтон засудила Роберта Солоуея (RobertSoloway), відомого як "король спаму", до 47 місяців тюремного ув"язнення. Оголошення вироку зайняло два з половиною дні.

Солоуей вибачився перед суддею і своєю сім"єю, визнавши, що його дії були протизаконні. Як заявила суддя Маршу Печман (MarshaPerchman), визначитися з терміном було непросто, оскільки поки через малу кількість справ не напрацьована судова практика.

Звинувачення вимагало для Солоуея від семи до дев"яти років в"язниці, мотивуючи це тим, що підсудного і раніше визнавали спамером. У 1999 році він приносив вибачення слідчим по тих же звинуваченнях, а потім переїхав в інший штат, щоб знову розсилати спам. Солоуей не припинив свою діяльність після рішень двох незалежних цивільних судів і розпорядження судді федерального суду США.

Роберт Солоуей був затриманий ще в травні 2007 року. Пізніше він визнав себе винним в шахрайстві, розсилці спаму і ухиленні від сплати податків. Всього, якщо брати максимальні санкції, йому загрожувало до 26 років в"язниці.

Нагадаємо, що перший по-справжньому спамовий досвід можна приписати якомусь Дейву Родесу, який в 1986 році розсилав безліч повідомлень з рекламою нової фінансової піраміди. Заголовок електронного послання свідчив: "Зароби купу грошей". Незабаром листи настільки приїлися підписникам Usenet, що вони почали порівнювати їх з рекламованими в скетчі консервами, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «Короля спаму засудили до тюремного ув"язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути