понеділок, 03 листопада 2008 15:55

Корабель ВМВ США знищив балістичну ракету

Екіпажу корабля ВМС США, що виконував учбове завдання в районі Гавайських островів, 1 листопада вдалося успішно уразити запущену з території військового об"єкту в тому ж регіоні балістичну ракету малої дальності, повідомляє AP. Для цього була використана ракета-перехоплювач StandardMissile-3. Другий корабель, який повинен був знищити ще одну ракету, із завданням не справився.

Повідомляється, що навчання проводилися під командуванням третього флоту США, а об"єкт, з території якого були запущені ракети, знаходиться на острові Кауаї, який входить до групи Гавайських островів. Успішний пуск був проведений з есмінця "Пол Гамілтон", а невдача спіткала екіпаж корабля аналогічного класу "Хопер".

Подробиці пуску не повідомляються. Проте відомо, що це вже не перше випробування триступінчатих ракет з бойовою частиною ударної дії StandardMissile-3. У 2001-2002 роках, зокрема, вже проводилися чотири випробувальні пуски. При цьому вдалося досягти успішного перехоплення імітатора на висотах 240-250 кілометрів.

21 лютого 2008 року ракета Sm-3 була випущена з крейсера "Лейк Ері" в Тихому океані і уразила аварійний розвідувальний супутник Usa-193, що знаходиться на висоті 247 кілометрів, який рухався із швидкістю більше 36 тисяч кілометрів на годину.

Зараз ви читаєте новину «Корабель ВМВ США знищив балістичну ракету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути