вівторок, 29 вересня 2020 20:47

Контрабанда наркотиків: з початку року вилучили понад 200 кілограмів

Контрабанда наркотиків: з початку року вилучили понад 200 кілограмів
За фактами контрабанди наркотиків, психотропів і прекурсорів відкрили 39 кримінальних проваджень. Фото: Reuters

Служба безпеки України з початку року вилучила понад 200 кг наркотиків, 223 кг прекурсорів та 56 кг психотропних речовин, які намагалися перевезти через кордон.

Водночас, правоохоонцям вдалося вилучити 8,5 млн пачок цигарок, 26,7 тонн контрафактного кальянного тютюну та 22 тонни сировини для виготовлення цигарок. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Як зазначається, що з найбільш масштабних випадків: блокування двох партій кокаїну, що прибув з Південної Америки, у морському порту "Південний". У травні було вилучено 53,4 кг, а у вересні - понад 100 кг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна - серед топових постачальників контрабанди сигарет в ЄС

"При цьому Служба безпеки ефективно взаємодіє із правоохоронцями з інших країн. Наприклад, завдяки спільній операції СБУ з Євроюстом, Європолом і колегами з Франції, Польщі та Словаччини було припинено діяльність потужного угруповання. Воно спеціалізувалося на виробництві й контрабанді оптових партій стероїдів. У міжнародній спецоперації брали участь понад 270 правоохоронців. У результаті на території ЄС затримано 24 фігуранти і заарештовано активи на загальну суму майже 2,1 мільйона євро", - сказано в повідомленні.

За даними СБУ, з початку року за фактами контрабанди наркотиків, психотропів і прекурсорів відкрили 39 кримінальних проваджень. За такі злочини було засуджено 24 особи.

У Дніпрі поліцейські викрили чоловіка і жінку, які через інтернет-магазин продавали ліки та БАДи. В їхньому складі були психотропні речовини.

Зараз ви читаєте новину «Контрабанда наркотиків: з початку року вилучили понад 200 кілограмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути