пʼятниця, 26 березня 2010 11:05

Комунальники надругались з могил на найстарішому кладовищі Рівного (ФОТО)

Понад 20 розбитих пам"ятників побачили рівняни, які прийшли учора на найстаріший у місті цвинтар "Грабник". Люди зібрались поприбирати на могилах своїх родичів перед Великоднем та Поминальною неділею. Однак знайшли погнуті ажурні огорожі, повалені хрести та розбиті надгробні плити.

Обурені родичі звернулися до міліції. Вирішили, що на цвинтарі побували якісь хулігани і надругались з могил. У місті заговорили, що правоохоронці розшукують невідомих вандалів.

"Грабник" – закрите кладовище. Там уже кілька років нікого не ховають. Тому і сторожа на цвинтарі немає, територію ніхто не охороняє. Потрапити туди можна через браму, або просто перелізти через огорожу.

З одного боку від цвинтаря стоїть Свято-Покровський собор, з іншого – приватні будинки. Саме їх мешканці і пригадали, що днями бачили людей з бензопилками, які спилювали і обрізали старі дерева на кладовищі. Гілки падали і розбивали могили.

Робітники прибрали після себе гілки, вивезли колоди, а пам"ятники залишили напризволяще.

"Зрізанням дерев займалися фахівці міського спецкомбінату, який надає ритуальні послуги, - повідомив Gazeta.ua заступник міського голови Рівного Олексій Хмилецький. – Тому і збитки людям відшкодує спецкомбінат. Вони самі відновлять усі пошкоджені пам"ятники та погнуті огорожі. А вже упорядкувати територію допоможуть міські комунальні служби. Це мають зробити до свят".

Тим не менш, рівняни все одно збираються подавати на спецкомбінат до суду. Кажуть, що отримали моральну шкоду від "комунальних вандалів".

Зараз ви читаєте новину «Комунальники надругались з могил на найстарішому кладовищі Рівного (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути