Ексклюзиви
пʼятниця, 10 червня 2011 16:32

Комунальна мафія доїть нещасних "людішек" - Монтян

Комунальна мафія доїть нещасних "людішек" - Монтян

Україна на межі техногенної катастрофи, вважає юрист Тетяна Монтян.

"Це в нас поки що холера в Маріуполі, під Бессарабкою комунікації провалюються, а скоро це стане типовим звичним явищем. Запас міцності, який залишився від комунікацій Радянського союзу просто тупо вичерпується. Вони зношені на 80 відсотків. Комунікації не відновлюють, бо немає для цього абсолютно ніяких економічних стимулів. Ну який ідіот буде інвестувати в комунікації, якщо "людішкі" і так платять шалені гроші за "комуналку" і не отримують за це ніяких послуг. Він і так отримує гроші, нічого не роблячи".

За словами Монтян, якщо приймуть новий Житловий кодекс, він призведе до колапсу в судовій системі.

"Він складається з переписаних своїми словами інших нормативних актів. Коли перед суддями постане питання яку норму застосовувати, ту яка є в оригінальних нормативних актах, таких як цивільний кодекс, закони про ОСББ чи застосовувати норми цього кодексу, то вони будуть просто в дуже дивній ситуації, - каже Тетяна Монтян. - Цей кодекс абсолютно не узгоджується з іншими всіма, які зараз існують нормативними актами і більше того, він повністю суперечить тим законопроектам, які додатково подані Кабміном, зокрема законопроект 84/74. Там повністю по іншому прописані механізми створення ОСББ та управління ними, ніж в цьому Житловому кодексі. У нас у владі шизофренія в одній голові. З одного боку пхають цей житловий кодекс, з іншого Кабмін подає інший законопроект. Як це може узгоджуватись - абсолютно незрозуміло. Це несумісне як лід та полум'я.

Монтян припускає, що різні угрупування у владі борються між собою і самі не знають, що будуть приймати і як це виглядатиме на практиці.

"Поки що це повна мішанина. Створена робоча група, наприклад, у Михайла Бродського і я туди входжу. Вони намагаються хоч трошки "відмарафетити" цей законопроект. Насправді там мало хто в чому розуміється. Робоча група є у Клюєва, туди входять мери. Ну це бджоли проти меду. Тому, що мерам ті ОСББ потрібні як собаці восьма нога. Абсолютна більшість місцевої влади є справжніми власниками комунальних ЖЕКів. Вони, як і приватні ЖЕКи від забудовників, доять нещасних "людішек", користуючись тим, що вони роз'єднані і нездатні порахувати скільки ж це насправді існує. Тому я розцінюю всі ці спроби влади як профанацію. Кількість комунальної мафії можете порахувати самі. Це всі ЖЕКи, всі їхні співробітники та члени їх сімей. Тобто всі, хто годується на цьому бардаку. Достатньо суттєва частина суспільства, яка продовжує дожирати ресурс, якій залишився, протистоїть всій решті суспільства, які є заручниками того, що сталось.

Зараз ви читаєте новину «Комунальна мафія доїть нещасних "людішек" - Монтян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути