пʼятниця, 10 червня 2011 16:02

Новий Житловий кодекс дозволить приватними ЖЕКами експлуатувати українців

Новий Житловий кодекс дозволить приватними ЖЕКами експлуатувати українців

Українців закликають протестувати проти Житлового кодексу. Він створений не для покращення житлово-комунальних умов українців, а навпаки. Громадські організації закликають прийти 15 червня о 14.30 в Києві на вул. Інститутську, 8. Це приміщення комітетів Верховної Ради, де розглядають проект нового Житлового кодексу. Найближчим часом кодекс можуть прийняти.

"В жодних пострадянських країнах його немає, навіть Казахстан відмовився від Житлового кодексу в 95-му році. Нові норми несуть загрозу для кожного власника квартири, - каже голова демократичного альянсу Василь Гацко. - Будівельні компанії, які здали будинок в експлуатацію, створюють свої дочірні компанії - приватні жеки. Вони обслуговують і утримують будинок за цінами, які перевищують ринкові. Власники квартир можуть створювати ОСББ, щоб протидіяти забудовникам. А в цьому проекті закладені норми, які створять неконкуретні та непрозорі умови, щоб керуючі компанії отримали монопольний доступ до ринку управління утримання житла. Власники будуть позбавленні самостійно здійснювати управління житлом".

За словами експерта, ще одна небезпека кодексу "публічне" укладання договору.

"Договір керуючої компанії із споживачем може бути укладений лише шляхом публікації цього договору. Виходить, що вони зможуть самі установлювати ціну та зміст а потім опублікувати його. Вийде, що за кодексом, якщо він буде прийнятий в такому вигляді, що ми уклали договір і зобов'язані сплачувати кошти".

Зараз ви читаєте новину «Новий Житловий кодекс дозволить приватними ЖЕКами експлуатувати українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути