четвер, 19 липня 2007 15:28

Кому вигідна екстрадиція Лугового - версія із Держдуми

Конфлікт між Москвою і Лондоном навколо екстрадиції Андрія Лугового пов"язаний, переважно, з внутрішньополітичною ситуацією у Великобританії, вважає голова комітету Держдуми за цивільним, кримінальним, арбітражним і процесуальним законодавством Павло Крашенінніков.

"Я розглядаю цю ситуацію з двох площин: з правовою і з політичною", - сказав Крашенінніков на прес-конференції в четвер.

При цьому, на його думку, виникла ситуація обумовлена більше політичною, ніж правовою складовою.

"Це пов"язано з приходом нового міністра (прем"єр-міністра Гордона Брауна ), нового кабінету. Потрібно комусь трішки ситуівателі, які хочуть цю ситуацію розжарити", - пояснив Крашенінніков.

Торкаючись правових суперечностей між двома країнами, він сказав: "У Англії Конституції немає, їм не повезло. У нас є Конституція, в якій написано, що Росія своїх громадян не видає".

Крашенінников підкреслив, що це не означає, що людина, що зробила правопорушення, піде в Росії від правосуддя. "Його (Лугового) можна судити тут, в Росії, при цьому, безумовно, Великобританія повинна представити всі матеріали і докази, а вже ухвала виноситиметься тут, згідно з Карно-процесуальним кодексом і законодавством Росії", - упевнений глава думського комітету.

На початку нинішнього тижня Лондон ухвалив рішення вислати чотирьох російських дипломатів, у зв"язку з відмовою РФ видати Андрія Лугового, підозрюваного британськими властями в причетності до вбивства екс-співробітника російських спецслужб Олександра Литвиненко, передає Інтерфакс.
Зараз ви читаєте новину «Кому вигідна екстрадиція Лугового - версія із Держдуми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути