неділя, 19 жовтня 2008 11:25

Колишнього віце-мера Пекіна засудили до страти

Колишнього віце-мера Пекіна Лю Чжіхуа засудили за посадові злочини до страти з відстроченням виконання вироку на 2 роки. Чиновник був визнаний винним в отриманні хабарів на загальну суму близько 7 млн. юанів (1 млн. дол.) за період з 1999р. по 2006р., коли він займав пост віце-мера китайської столиці. За даними суду, 59-річний Лю Чжіхуа використовував службове становище для надання контрактів і позик за хабарі, повідомляє РБК з посиланням на "Синьхуа".

Колишній заступник голови пекінської адміністрації був звільнений в червні 2006р., а ще через півроку він був відрахований з лав Комуністичної партії Китаю. За словами адвоката Лю Чжіхуа, засуджений ще не вирішив, чи подаватиме апеляцію на вердикт суду.

У Китаї вища міра покарання передбачена зокрема за зловживання посадовими повноваженнями, розкрадання і шахрайства в особливо великих розмірах. За різними оцінками, щорічно в КНР виконують від 2 до 7 тис. смертних вироків.
Зараз ви читаєте новину «Колишнього віце-мера Пекіна засудили до страти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути