четвер, 14 лютого 2008 15:30

Колишнього башкирського сенатора підозрюють в тероризмі

Слідчий комітет (СК) при Генпрокуратурі РФ підозрює колишнього башкирського сенатора Ігоря Ізместьєва в тероризмі. Як повідомляє РІА Новини з посиланням на Сергія Антонова, адвоката Ізместьєва, його підзахисний підозрюється в організації двох вибухів в Уфі, в офісі енергокомпанії, в результаті яких загинули дві людини.

За словами Антонова, СЬК звернувся до Верховного суду РФ з проханням дати висновок про наявність в діях колишнього сенатора ознак складу злочину із статті "тероризм".

Ігор Ізместьєв в листопаді 2006 року був звинувачений в порушенні закону про статус сенатора і 13 грудня позбавлений повноважень члена Ради Федерації. У січні 2007 року співробітники ФСБ затримали колишнього сенатора в аеропорту Бішкека і незабаром Басманний суд видав санкцію на його арешт. Він звинувачується в організації ряду замовлених вбивств - бізнесмена Олега Булатова в 1999 році, московського приватного нотаріуса Галини Пєрєпєлкіної в 2001 році, директори по виробництву Новоуфімського нафтопереробного заводу Салавата Гайнанова і головного бухгалтера "Башнефтехимторга" Валерія Сперанського.

Крім того, Ізместьєв звинувачується в організації замаху на вбивство московського підприємця Орлова в 2000 році і в дачі хабара у розмірі десяти тисяч доларів співробітниці ФСБ в обмін на інформацію про перевірку комерційного підприємства ВАТ "Корус-холдинг", яким він керував до того, як стати сенатором. За версією слідства, Ізместьєв замовляв вбивства членам так званої "кінгісепського" злочинного угрупування, деякі з яких вже засуджені до різних термінів ув"язнення. Сам Ізместьєв заперечує свою провину.

Зараз ви читаєте новину «Колишнього башкирського сенатора підозрюють в тероризмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути