Ексклюзиви
субота, 19 вересня 2020 00:27

Колишніх слідчих міліції судитимуть за переслідування учасників Революції Гідності

Колишніх слідчих міліції судитимуть за переслідування учасників Революції Гідності
Обвинувальний акт стосовно одного з екс-правоохоронців направлено до суду, щодо другого завершено досудове розслідування. Фото: Reuters

До суду направлено справу за обвинуваченням колишнього слідчого районного управління ГУ МВС України в м. Києві, наразі адвоката обвинувачено в переслідуванні учасників Революції Гідності.

Слідством встановило, що 21 січня 2014 року колишній правоохоронець з метою перешкоджання акціям протесту незаконно затримав їх учасника за нібито масові заворушення, за відсутності будь-яких доказів причетності до вчинення кримінального правопорушення. Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

"Слідчий склав і підписав затриманому активісту повідомлення про підозру, а згодом подав до районного суду Києва безпідставне клопотання про обрання стосовно невинної особи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке судом було протиправно задоволено", - сказано в повідомленні.

Екс-правоохоронця обвинувачено в незаконному перешкоджанні проведенню зборів та мітингів, зловживанні службовим становищем, службовому підробленні, незаконному затриманні, притягненні невинного до кримінальної відповідальності (ч. 2 ст. 28, ст. 340, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 371, ч. 2 ст. 372 Кримінального кодексу України).

Водночас, стосовно ще одного екс-слідчого райуправління ГУ МВС України в м. Києві завершили досудове розслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чому різниця між революціями в Україні і протестами в Білорусі

"За даними слідства, 18 лютого 2014 року слідчий, діючи за попередньою змовою групою осіб зі своїми керівниками, іншими слідчими та процесуальними керівниками, також безпідставно і незаконно затримав учасника акції протесту. У подальшому затриманому було повідомлено про підозру у масових заворушеннях та незаконно застосовано запобіжний захід – тримання під вартою", - йдеться в повідомленні.

Колишньому слідчому інкриміновано незаконне перешкоджання проведенню зборів та мітингів, перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, службове підроблення, ,незаконне затримання, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ст. 340, ч. 3 ст. 365, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 371 КК України).

Експозицію краєзнавчого музею в селі Межиріч Канівського району Черкаської області присвятили беркутівцям, які брали участь в розгоні протестувальників під час Революції Гідності. Проіснувала експозиція лише 5 днів. Інформація про виставку викликала суспільний резонанс, який вилився в акцію протесту під музеєм.

Зараз ви читаєте новину «Колишніх слідчих міліції судитимуть за переслідування учасників Революції Гідності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути