середа, 08 березня 2017 18:47

Колекціонеру повернули понівечену зброю, яку викрали на замовлення Януковича
10

Фото: Вся Власть

Запорізькому колекціонеру Леоніду Петрашину повернули частину старовинної зброї, яку вкрали на замовлення урядовців часів Януковича.

Експонати зберігалися далі в інституті судової експертизи в Харкові, розповідає ТСН.

Унікальне зібрання вогнепальної та холодної зброї вартістю $6 млн правоохоронці вивезли з будинку Петрашина ще 2010 року. Потім сліди 350 експонатів загубилися, а самого Петрашина звинуватили у незаконному зберіганні. Прокуратура вимагала для нього 5 років ув'язнення.

"У Януковича я бачив, як несли мої рушниці кремнієві XVIII століття. Вони гарно зроблені, це художня цінність – балканські рушниці. Зброю вивезли під замовлення конкретних посадовців, заявляє колекціонер. Він упевнений, що найбільш цінні предмети осіли у Межигір'ї, а також будинках Дмитра Табачника, Анатолія Могильова та Віктора Пшонки. Зброя зникла просто з камери схову речових доказів у відділку. Наразі повертають лише те, що свого часу відправили на експертизу", - каже Петрашин.

Повернута зброя в жалюгідному стані: поламана, частково покрадена.

"Ну як це можна було – взяти і тупо розламати приклад? А головне – навіщо?. Ця частина металева, навіщо вона потрібна була? Вкрадена безслідно. Шомпол вирвано з м'ясом. Усе, що неможна було вкрасти, скалічено", - бідкається Петрашин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У власність держави нічого не повернуто

Покарання поніс лише міліціонер, який відчинив для поважних гостей камеру схову з речовими доказами. За службову недбалість правоохоронець отримав три роки умовно.

Приблизно в 10 млрд грн у Генпрокуратурі оцінюють майно Віктора Януковича у "Межигір'ї". Його описували упродовж минулого року і половина з цієї суми довели фінансові документи. Майно арештовують, але не в цілому, а тематичними частинами. Вже є рішення суду щодо автопарку, алкоголю і нерухомості.

Зараз ви читаєте новину «Колекціонеру повернули понівечену зброю, яку викрали на замовлення Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути