неділя, 16 грудня 2018 09:47

Кобзон та гумові чоботи: що найчастіше шукали українці в мережі

Кобзон та гумові чоботи: що найчастіше шукали українці в мережі
Гугл склав шокуючий список пошукових запитів українців Фото: kp.ru

Пошуковик Google опублікував найпопулярніші запити українців за 2018 рік.

Що це саме було пише Сегодня.

Найчастіше шукали інформацію про "Чемпіонат світу 2018" - футбольне змагання проходило в Росії без участі України.

Персоною року стала загибла в ДТП актриса Марина Поплавська. Також не менш цікавими для них виявилися Йосип Кобзон, Стівен Хокінг, репер Xxxtention.

Список покупок року очолила іграшка бейблейд. Також тюнери цифрового телебачення Т2, залізничні і авіаквитки, бездротові колонки і навушники, гумові чоботи.

Ще українці цікавилися, чому затримують пенсії, чому м'ясо корови називається яловичиною, і Одесі випав жовтий сніг.

В топі найзатребуванішої інформації був заробіток онлайн, догляд за орхідеєю, фарбування яєць на Великдень і видалення сторінки в соцмережах.

Біткоіни

Вид цифрових грошей, що став неймовірно популярним в 2017-м. Правда, в 2018 році електронна валюта пішла на спад, і зараз коштує $ 3482 / штука (було $ 16,5 тис.).

Кір

Інтерес до хвороби пов'язана зі спалахом кору в 2018-м. МОЗ уже нарахував 47 тис. хворих, в той час як в 2017-му їх було 4,7 тис. Осіб.

Томос

Це церковний указ, який надає церкві автономність. У 2018 році в Україні запущений процес отримання Томосу від Вселенського патріархату і створення єдиної помісної церкви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google показав найпопулярніші пошукові запити за 20 років

Реінтеграція

Це слово стало популярним в зв'язку з прийнятим в січні цього року законом про реінтеграцію Донбасу. Він передбачає заміну АТО на ОСС та визнання Росію на рівні закону країною-агресором і країною-окупантом.

NFC

Технологія бездротової передачі даних, яку використовують при розрахунку за допомогою PayPass, а також Apple Pay і Google Pay.

Дифтерія

Ця гостра бактерійна інфекція зацікавила українців в основному завдяки тому, що в Україні з початку року зареєстровано цілих 9 випадків зараження, а сама хвороба смертельно небезпечна.

Томбо

Так користувачі називають дівчат з характером бешкетників. Їм притаманні чоловічі риси характеру і поведінки, мальчуковий стиль в одязі і коло інтересів, традиційно вважається не характерним для дам.

Асоціація гірських провідників "Ровінь" запустила мобільний додаток "Саморятівник".

Він передбачає швидкий пошук людей, зокрема дітей, які загубилися на місцевості (ліс, гори, мегаполіси). Якщо людина загубилася чи їй стало погано (ногу підвернула, не може самостійно пересуватися по лісі, тощо) натиснувши кнопку в спеціальному додатку, відправляє автоматично сформоване повідомлення близьким та рідним, а також при потребі у відповідні служби (101, 102, 103, 112) в один клік.

Зараз ви читаєте новину «Кобзон та гумові чоботи: що найчастіше шукали українці в мережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути